5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Doktorsuzluk canlarına tak ettirdi

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, yaşanan uzman doktor sıkıntısı ilçe esnafını harekete geçirdi.
Doktor sıkıntısının yaşandığı Ceylanpınar ilçesinde esnaf, dükkanlarının camekanlarına "Hastanemize uzman doktor gelmesi için 184 No'lu telefona uzman doktor istiyoruz" afişi astı.

Esnaf, ilçe halkından 184 No'lu numarayı arayarak uzman doktor sıkıntılarını talep etmelerini istediler. Ceylanpınarlı esnaf, "Uzman doktor sıkıntımız had safhaya varmıştır. Şanlıurfa'nın en uzak ilçesi konumunda bulunan Ceylanpınar ilçesinde yaşanan uzman doktor sıkıntısı bizleri zor durumda bırakmaktadır. Doktor için sevk alıp Şanlıurfa'ya gitmekten bıktık.

Ama yıllardır uzman doktor sıkıntısını gündeme getirmemize rağmen, hiç bir gelişme yaşanmadı. Daha geçen yıl bir hastamız uzman doktor olmayışı nedeniyle yolda hayatını kaybetti. Bunun yanında ilçemiz Devlet Hastanesi'nde sadece bir tane ambulans bulunmaktadır. Büyük bir kaza olduğu zaman ambulans yeterli olmayacak. Uzman doktor sıkıntımız çözülmediği takdirde son çare olarak Sağlık Bakanlığı önünde oturma eylemi yapacağız. Çünkü başka çaremiz kalmadı" dediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 12:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dr IP: 88.229.110.xxx Tarih : 22.05.2009 20:55:04

bence  hastane yönetimi kendisini sorgulasın....,sizler yolcusunuz bizler hancıyız bizim dediğimiz olur mantığıyla yaklaşırsanız doktor tutamazsınız