5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Dolandırıcılar hayatını kararttı!

HAKKINDA 35 DAVA BULUNAN SİMİTÇİ, DÜĞÜN GÜNÜNÜ NEZARETHANEDE GEÇİRDİ

Şanlıurfa'da seyyar el arabasında simit satarak geçimini sağlayan bir çocuk babası Mehmet Acet (24), 2 yıldan bu yana kontör dolandırıcılarının elinden çektiğini hiç kimseden çekmedi. 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle tam hakkında 35 dava açıldı.

Nüfus cüzdanı fotokopisini eline geçiren bir şebeke, kendilerini polis olarak tanıtıp kontör dolandırdığı kişilerin Cumhuriyet savcılığına şikayette bulunuyor.

Yapılan araştırmada kayıtlarda dolandırıcıların kullandığı sim kartın adına çıktığı gerekçesiyle Mehmet Acet hakkında 2 yıldan bu yana Türkiye'nin değişik il ve ilçelerinde dolandırıcılık ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından 7 yıla kadar hapis istemiyle tam 35 dava açıldı.

Açılan davalardan habersiz olduğu ve duruşmalara katılmadığı için mahkeme kararıyla hakkında yakalama kararı çıkartılan 1 çocuk babası Mehmet Acet, polis tarafından yakalanınca kontör dolandırıcılığından arandığını öğrendi. Hakkında açılan davaların bazılarından yargılama sonucu berat eden simitçi Mehmet Acet, sürekli polis tarafından yakalanıp adliye ye götürüleceği endişesini taşıyor. Başkalarının adına yaptığı dolandırıcılıktan dolayı Şanlıurfa'daki polis merkezleri ile adliyenin müdavimi haline gelen Mehmet Acet, 2 yıldan bu yana karakollara ve adliye ye gidip gelmekten usandığını söyledi.

Dolandırıcıların eline geçirdiği nüfus cüzdanı fotokopisi ile adına çıkarttıkları telefon hattıyla 2 yıldan bu yana kontör dolandırıcılığı yaptıklarını belirten Mehmet Acet, "Benim adıma çıkartılan hatla kontör dolandırıcılığı yapıldığı için bir çok il ve adını adliyede ilk defa duyduğum ilçelerde hakkımda kontör dolandırıcılığından 35 dava açılmış. Böyle devam ederse hakkımda açılan dava sayısı sürekli artacaktır. Haftanın 2-3 gününü adliyelerde geçiriyorum. İşlemediğim suçtan dolayı hakkımda dava

açılması beni hem maddi hem de manevi yönden yıpratıyor. Simit satarak geçimimi sağlıyorum. Mahkemeye çağrıldığım gün simit satamıyorum. Malatya'da hakkımda yakalama kararı çıkartılmıştı. Malatya'ya gittim. Şanlıurfa adliyesinde hakkında en çok dava açılan kişi olarak biliniyorum. Hakkımda açılan davalardan haberim olmadığı için polisin yaptığı uygulamada veya evime polisler tarafından karakola götürülünce arandığımı öğreniyorum" dedi.

 

DÜĞÜN GÜNÜNÜ NEZARETHANEDE GEÇİRDİ

Şanlıurfalı talihsiz simitçi, düğün gününü nezarethanede geçirdiğini söyledi. Simitçi Acet, "20 Haziran 2008 günü evlendim. Düğünümden bir gün önce Siverek'te yapılan kınamdan gelince yolda polis bizi durdurdu. Yapılan kimlik kontrolünde arandığım ortaya çıkınca gözaltına alındım. Bir gün sonra düğünüm yapıldı. Düğünüm olduğu sırada ben nezarethanede gözaltında tutuluyordum. Gelini kız evinden almaya ben gidememiştim. Gelin eve geldiğinde ben halen karakolda tutuluyordum. Adliyeye çıkartılıp savcıya

ifade verebilmem için evrakların gelmesi bekleniyordu. Akşam saatlerinde Hilvan'dan evraklar gelince ifadem alındıktan sonra serbest bırakıldım. Gerdeğe zor yetiştim. Hakkımda 35 dava açıldığından dolayı ifademi alan bir savcı bana, 'Ergenekon sanıkları hakkında bu kadar çok dava açılmamıştır' dedi. Gerek savcılıkta gerekse mahkemede verdiğim ifadelerimde adıma dolandırıcılık yapanlar hakkında şikayetçi oldum. Bir an önce adıma dolandırıcılık yapanlar yakalansın, bende gözaltına alınmak, mahkemeye çıkmaktan kurtulayım" diye konuştu.

Ekonomik durumu iyi olmayan Mehmet Acet'in gönüllü olarak müdafiliğini yapan Avukat İsa Yıldızoğulları, müvekkilinin adına hat çıkartanların çok sayıda kişiyi dolandırarak kontör ve para topladığını söyledi. Mehmet Acet hakkında dolandırıcılık suçundan 1 ile 3 yıla kadar nitelikli dolandırıcılık suçundan da 2 ile 7 yıla kadar hapis istemiyle davalar açıldığını belirten Avukat İsa Yıldızoğulları, "Müvekkilim hakkında bu şekilde 35 dava açılmış. Bu davaların bazılardan beraat etti. Ancak Mehmet Acet'in

devem eden davalardan ceza yeme ihtimalide bulunuyor. Geçen yıl evlendiğinde gözaltına alındığı için düğününde yoktu. Özel araçla Hilvan ilçesinden evrakları getirttik. Mehmet Acet'i gece gerdeğe zor yetiştirdik" diye konuştu.

HAKKINDA 35 DAVA BULUNAN SİMİTÇİ, DÜĞÜN GÜNÜNÜ NEZARETHANEDE GEÇİRDİ
HAKKINDA 35 DAVA BULUNAN SİMİTÇİ, DÜĞÜN GÜNÜNÜ NEZARETHANEDE GEÇİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2009 Pazar 10:31:05
Güncelleme :13 Aralık 2009 Pazar 12:33:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?