5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Dolandırıcılığın böylesi

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir şahsın okuma yazma bilmediği için üzerine 56 bin TL kredi çekildiği iddia edildi.

Viranşehir ilçesine bağlı Eşkin köyündeki 50 dönümlük taşlık arazisi üzerine kredi çekildiği iddia edilen Ali Kılıç cehaletin kurbanı oldu. Üzerine kredi çekilen Ali Kılıç'ın ağabeyi Aziz Kılıç, kardeşinin okuma yazma bilmediği için kandırıldığını öne sürdü.

Kardeşinin üzerine çekilen krediden dolayı kötü durumda olduklarını belirten Aziz Kılıç, "Kardeşim, yaklaşık 15 yıldır Gölbaşı Mahallesi'nde ikamet etmektedir. Viranşehir ilçesinin Eşkin köyünde tarıma elverişli olmayan 50 dönüm arazimiz bulunmaktadır.Aynı köyde ikamet eden bir akrabamız kardeşimin saflığından ve cahilliğinden faydalanarak arazimizin tapusunun üzerine vekaletname hazırlatarak kardeşime imzalatmış. Daha sonra bankadan toplam 56 bin TL para çekerek kayıplara karıştı" iddialarında bulundu.

Para çeken şahsı 6 aydır bulamadıklarını söyleyen Kılıç, "Şuan banka bizden yasal faiz ile birlikte 100 bin TL para istemektedir. Araziyi satışa koyduk. Arazi tarıma elverişli olmadığından dolayı para yapmıyor. Kardeşimin maddi durumu çok kötü hamallık yaparak geçinmeye çalışıyor. Evi kira hiçbir yan geliri yok. Cahilliğinin kurbanı oldu. Benim de maddi durumum çok kötü evim kira 7 tanede çocuğum var. Bir işyerinde işçi olarak çalışmaktayım. Bu parayı ödememiz mümkün değildir. İsterlerse baba yadigarı
arazimizi elimizden alsınlar. Yada bizleri hapse atsınlar. Çok mağduruz, kardeşimin cahilliğinden faydalanan şahsın tutuklanmasını istiyoruz. Yetkililerden yardım elinin uzatılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 16:41:57
Güncelleme :18 Ocak 2009 Pazar 20:52:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?