5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Dolu, ekini vurdu

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde şiddetli dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi.

Dolu yağışı nedeniyle yaklaşık 450-500 dönüm buğday ve arpa ekili alan zarar gördü.

Dün öğle saatlerinde aniden bastıran yağışlı hava yerini doluya bıraktı. Şiddetli dolu yağışı, Ohali köyü çiftçilerinin ekinlerine büyük zarar verdi. Çiftçiler, devletin yardımı olmadan bu yükün altından kalkamayacaklarını ifade ettiler. Köylüler ilk kez böylesine şiddetli bir doluyla karşılaştıklarını ifade ettiler.
Ohali Köyü Muhtarı Ahmet Bara, devletin köylüye yardım etmesini isteyerek, "Dün saat 12.00 ile 13.00 arası el büyüklüğünde dolu yağdı. Dolu yağışı bitiminden sonra ekinleri gelip gördüğümüzde hayretler içinde kaldık. Ekinlerimiz yerle bir olmuş. Köylünün çok büyük zararları var. Devlet büyüklerimizden talebimiz bize yardım ve destekte bulunsunlar" dedi.

"Dolunun yağması ile birlikte bu sene varımızı yoğumuzu kaybettik" diyen köy sakinlerinden Ahmet Ötegeç ise, "Devlet büyüklerimizden destek istiyoruz. Bu sene elimizde olan bütün tohumlarımızı kullandık, elimizde tohumda kalmadı. Dolunun yağması ile birlikte ekinlerimiz zarar gördü. Zararımız çok büyük. 10 çocuğum var, bütün umudum bu ekindi. Dolu bütün umutlarımızı kırdı. Şimdi şaşkın durumdayız, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Devlet büyüklerimizden sayın valimizden, kaymakamdan destek istiyoruz. Gelip halimizi görsünler, ekinlerimiz yerle bir oldu. Ohali köyü çiftçileri olarak bu doludan çok zarar gördük" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 10:36:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emin büyükakdağ IP: 78.187.155.xxx Tarih : 1.12.2011 11:09:36

geçmis olsun