5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Domuz gribi aşısı yapılıyor

ŞANLIURFA'DA DOMUZ GRİBİ AŞISI YAPILMAYA BAŞLADI

Türkiye'de domuz gribiyle mücadele çalışmaları çerçevesinde Sağlık Bakanlığı tarafından Şanlıurfa'ya gönderilen domuz gribi aşıları yapılmaya başladı.

Şanlıurfa'da ilk aşı Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan personele yapıldı. Domuz gribine neden olan 'A/H1N1' virüsü için hazırlanan ve Şanlıurfa'ya gönderilen domuz gribi aşısının öncelikle sağlık çalışanlarına, kalan diğer aşıların ise çocuklara yapılacağı açıklandı. Aşıların devamının gelmesi halinde öğrenci, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele yapılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Domuz Gribi Komisyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Süda Tekin Koruk, toplamda 760 sağlık personelinin domuz gribi aşısı yapılacağını belirterek, "Sağlık Bakanlığı tarafından Şanlıurfa'ya 5 bin doz domuz gribi aşısı gönderildi. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi olarak bize gelen aşıları dünden itibaren hastane personelimize uygulamaya başladık. Yaklaşık dün

300'e yakın doz uyguladık. Bugün de polikliniğimizde uygulamaya devam etmekteyiz. Çünkü biliyoruz ki, özellikle sağlık çalışanları hizmet veren kişiler risk grubu olmakta. Şanlıurfa ilinde şu ana kadar maalesef Çocuk Hastanesi'nde 4 yaşındaki bir çocuğumuzu kaybettik. Bunla beraber tüm hastanelerimizde yatan yaklaşık 15 tane domuz gribi vakası var. Bunların durumları şu an iyi ve kontrol altındalar. Aşılama tabi çok önemlidir. Buradan tekrar vurgulamak gerekiyor. El yıkama, odaların havalandırılması

özellikle fazla kalabalık olan yerlere hasta kişilerin gitmemesi, bol miktarda beslenme, sıvı almaya dikkat etmesi gerekmektedir. Gelen aşılar sırasıyla sağlık çalışanları ve çocuklardan başlamak üzere yapılacak. İlimizde diğer risk grubu olan vatandaşlara da Bakanlık ara ara zaten bunları gündeme getirecek ve gönderecek ve duyurulacak" dedi.

Daha sonra sağlık çalışanları sırayla aşı olmaya başladı.

ŞANLIURFA'DA DOMUZ GRİBİ AŞISI YAPILMAYA BAŞLADI
ŞANLIURFA'DA DOMUZ GRİBİ AŞISI YAPILMAYA BAŞLADI
ŞANLIURFA'DA DOMUZ GRİBİ AŞISI YAPILMAYA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 13:50:04
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 14:13:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?