5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Domuz gribi semineri yapıldı

ŞANLIURFA'DA DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİ

Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Domuz Gribi Komisyon Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Süda Tekin Koruk tarafından seminer verildi.

Koruk, "Diyarbakır'dan gelen bir gribal enfeksiyon olduğunu düşündüğümüz hastadan birkaç numune örnekleri alıp Ankara'ya gönderdik. Olası bir veya birkaç vaka olabilir" dedi.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen seminere Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Domuz Gribi Komisyon Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Süda Tekin Koruk ve doktorlar katıldı.

Seminerde konuşan Domuz Gribi Komisyon Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Süda Tekin Koruk, domuz gribinin Mart ayında Meksika'da başladığını belirterek, "Bütün dünyada 400 bin kişiyi etkileyen ve maalesef 4 bin 400 ölüme sebep olan ve toplum içersinde bilinen domuz gribi hakkında bir şeyler anlatacağım. Şanlıurfa'da şu an için bir vaka yok. Dün il dışından gelen ve enfeksiyon bulguları olduğu düşündüğümüz birkaç hastadan numune alıp incelenmek üzere gönderdik. Şanlıurfa ilinde şuana kadar tespit edilmiş olan herhangi bir domuz gribi vakası yoktur. Fakat dün Diyarbakır'dan gelen bir gribal enfeksiyonu olduğunu düşündüğümüz hastadan birkaç numune örnekleri alıp Ankara'ya gönderdik. Olası bir vaka veya birkaç vaka olabilir. Onların sonuçları daha gelemedi. Yine vurguluyorum. Şuana kadar doğrulanmış her hangi bir domuz gribi vakası yok. Buda bizi biraz sonra anlatacağım bazı şeyleri daha net söyleyebilmemize sebep olacak. Dolayısıyla özetle olgu yok. Ama şüpheler hep olacaktır. Dünya çok küçüldü çok rahat seyahat olanakları var. Komşu olduğumuz Diyarbakır ve Batman'dan olgular çıktı. Diyarbakır'daki olgu yaklaşık 200 civarında tabi ki bu sayı zamanla artacak" diye konuştu.

ŞANLIURFA'DA DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 17:07:04
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 17:40:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?