5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Domuz gribine karşı ne yapıldı?

DOMUZ GRİBİ İLE MÜCADELE

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, dünyanın birçok ülkesinde yaklaşık bir yıldır kolayca yayılabilen, ölüm ve işgücü kaybına neden olan ve halk arasında domuz gribi olarak bilinen virüsün salgın tehdidi altında olduğunu söyledi.

Vali Nuri Okutan yaptığı yazılı açıklamada, virüsün eğitim öğretimin sürdürüldüğü toplu yaşam yerleri olan okullarda daha kolay yayıldığını belirterek, "Söz konusu salgın hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve okul aile birlikleri ile işbirliği yapılarak çalışmalar başlatılmıştır. İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde işbirliği yapılarak eğitim ağırlıklı çalışmalar yapılmıştır. Sağlık Müdürlüğü'nün konu hakkında bilgi notu, hazırlanan CD'ler ve broşürler okullarımıza gönderilmiş olup, öğrencilere CD'ler izlettirilmiş, broşürler dağıtılmış, öğretmenler tarafından gerekli bilgiler verilmiştir. Okullarımızda sağlık nedeni ile öğrencilerin devamsızlık durumlarını takip etmek ve gerekli önlemleri zamanında alabilmek için günde iki sefer Sağlık Müdürlüğü'ne bildirilmektedir. Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak bütün öğrencilerimizin sağlık taramasından geçirilme çalışmaları devam etmektedir. İl ve ilçelerde domuz gribi ile ilgili eğitim çalışmalarının yürütülmesinden sorumlu koordinatörlerin görevlendirmesi yapılmıştır. İl eğitimcisi tarafından ilimiz merkez ve ilçelerden gelen öğretmenlere domuz gribi hakkında eğitim verilmiştir. Bu eğitimi alan öğretmenler kendi okullarındaki yönetici, öğretmen ve personele domuz gribi ile ilgili eğitim vermişlerdir. Eğitimi alan öğretmenler de kendi sınıflarındaki öğrencileri bilgilendirmişlerdir" dedi.

"Bütün eğitim kurumlarımız dezenfekte edilmiş olup temizlik çalışmaları en üst düzeye çıkartılmıştır" diyen Vali Okutan, "Her hafta bütün eğitim kurumlarımız yıkanıp dezenfekte edilmektedir. Günlük olarak eğitim kurumlarımızın merdiven trabzanları, kapı kolları, musluk başları, elektrik düğmeleri ve masalar ile sıraların yüzeyleri her gün 1/10 oranında sulandırılmış çamaşır suyu ile temizlenmektedir. Okullarda yapılan dezenfekte çalışmaları yoğun bir şekilde denetlenmektedir. Okul ve kurumlarımızda yapılan dezenfekte çalışmaları ile ilgili raporlar müdürlüğümüze ulaşmış durumdadır. Pandemik-A (H1N1) aşı kampanyası için aşılamanın mecburi olmaması nedeni ile aşı yapılacak veya yapılmayacak öğrencilerimizin belirlenmesi için form dilekçeler çoğaltılıp öğrenci velilerine gönderilmiştir. Form dilekçeler değerlendirilip, okul bazında aşı yapılacak öğrenci sayısının belirlenerek Sağlık Müdürlüğü'ne bildirilmeye devam edilmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 09:49:05
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 11:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?