5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Dostluk sahaya indi

SURİYE İLE DOSTLUK SAHAYA YANSIDI

Tel örgüsüz, sınır ötesi bayramlaşma dostluğu sahalara da yansıdı. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçe Stadyumu'nda Suriye Amatör Kümede top koşturan Mahatta Futbol Takımı ile Ceylanpınar Şöhretler Karması Futbol Takımı arasında dostluk maçı oynandı.

Suriye'nin Haseki İline bağlı Rasulayn ilçesinde Amatör Kümede top koşturan Mahatta Futbol Takımı ve Ceylanpınar ilçesinde bir dönemler yeşil sahalarda top koşturan şöhretler karması Ceylanpınar İlçe Stadyumu'nda bir araya gelerek dostluk maçı için sahaya çıktı. Maçtan önce iki takım oyuncuları bir araya gelerek birbirlerine başarı diledi. Ceylanpınar şöhretler karması, Suriye'nin Mahatta Futbol Takımına karşı daha üstün bir futbol sergiledi. Ceylanpınar Şöhretler Karması, Suriye'nin Mahatta Futbol

Takımını 6-5 yendi. Maç sonucunda her iki takım oyuncuları el sıkışarak maçtan esnasında oluşan sertlikten dolayı birbirlerinden özür diledi.

Suriye Amatör Kümede mücadele eden Mahatta Takımının Teknik Direktörü Halit Hıdır, "Türkiye'ye gelip futbol oynamamızın asıl amacı Suriye ile Türkiye arasındaki dostluğu spor ile daha fazla güçlendirmektir. Türkiye'de olmaktan çok mutluyuz. Devlet büyüklerimizin bir araya gelip vizeyi kaldırmaları bizleri çok mutlu etmiştir. Kültürleri ortak olan her iki devlet daha da birbirine yakınlaştırmıştır. Bundan dolayı devlet büyüklerimize teşekkür ederiz" dedi.

Futbolun dostluk ve kardeşlik olduğunu belirten Ceylanpınar Şöhretler Karması Futbol Takımı Teknik Direktörü Ahmet Ayhan ise, "Suriye ile dostluğumuzu sahaya yansıtmanın onuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Bizler için vizenin kaldırılması sınırların kaldırılması anlamına gelmektedir. Bu çerçevede spor alanında Suriye ile ortak çalışmalarımız devam edecektir" diye konuştu.

SURİYE İLE DOSTLUK SAHAYA YANSIDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı 11:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?