5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DP Lideri Şanlıurfa'da

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, tek başına elde ettiği iktidarı iyi kullanamadığını iddia ettiği hükümeti eleştirdi.


Partisinin il kongresi için Şanlıurfa'ya gelen DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Daha sonra kongrenin yapılacağı DSİ Konferans Salonu'na gelen Soylu'ya partilileri eşlik etti.Kongre öncesinde yaptığı konuşmada hükümeti eleştiren Soylu, "Şimdi adı beyaz yürüyüş olan bir yürüyüş başlattık. Beyaz yürüyüş; ahlaklı siyaset, ahlaklı demokrasi, ahlaklı devlet, ahlaklı ekonomi ve ötekisi olmayan Türkiye'dir. 1983'ten sonra Anavatan Partisi döneminde, Rahmetli Özal'ın döneminde bir transformasyon yaşanmıştır. Bir değişim yaşanmıştır. Son 6 yıldır hangi değişim yaşandı Türkiye'de? Biz ezanı Türkçe'den Arapça'ya çevirirken, CHP'nin imzalarını alarak çevirdik" ifadelerini kullandı.
Hükümetin 1971 muhtırasını, 1980 ihtilalini ve 28 Şubat sürecini mazur göstermeye çalıştığını öne süren Soylu, şöyle devam etti:
"Merkez sağ, Tayyip Erdoğan'la AK Parti'ye nasıl gelir biliyor musunuz? Babasının elbisesini giyen çocuk gibi bol gelir, bol gelir. Siz onların boylu, poslu, endamlı olduğuna bakmayın. İçi koftur onların, içi boştur. Olmuş armut bunlar, sirkelemek Demokratların işidir. Biz bu Anayasa Mahkemesi'nin Adalet ve Kalkınma Partisi kapatma davasında, yaklaşık 4-5 ay bir sözün etrafında döndük, dedik ki; 'bir siyasal parti kapatılmasın. Partileri millet açar, millet kapatır. Yeter artık, bu mağduriyetler üzerine bir politika oluşturulmasın'. Şükürler olsun. Eğer bugün AK Parti kapatılsaydı; ağlama duvarlarının arkasında siyaset yapan bir AK Parti ve Tayyip Erdoğan olacaktı. Ama şimdi AK Parti kapatılmadı. Yani AK Parti, Anayasa Mahkemesi'nden canını kurtardı. Peki sormak istiyorum; ey Tayyip Erdoğan Anayasa Mahkemesi'nden kurtardın da, bu Süleyman Soylu'dan nasıl kurtaracaksın?"


Konuşmasının ardından Soylu, partililer ile eş sıkışarak selamlaştı. Soylu'nun Geceyi Şanlıurfa'da geçireceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 18:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nesip ilhan IP: 85.98.39.xxx Tarih : 22.09.2008 09:03:16

bir partinin genel başkanı urfa mızdaydı. utanmadan usnmadan yüzleri kızarmadan caddelerde dolaşiyordu. memleketi bu cumhuriyetin kuruluşundan bu yana askeri darbeleri savunan ve alkışlayan bu partiler. meclis oturumuna girmeyen eski genel başkan. halkın hür iradesini satan bu zihniyetler halk gereken dersi buna ve buna benzeyen diyer partilere çok güzel bir ders vermiştir.buna rağmen demek ki sokaklara çıkacak kadar yüzleri kalmış.ileriki seçimlerde bu kalanda gider. ondan sonra gömlek deyiştirir gibi genel başkan deyiştirsinler .HİKAYE