5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DP'de istifa sesleri

Demokrat Parti (DP) Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Cevheri, partisinin 29 Mart seçimlerinde başarısız olduğunu belirterek, Genel Başkanı Süleyman Soylu'ya istifa çağrısında bulundu.

29 Mart'ta yapılan Mahalli Genel Seçimleri'nde Türkiye genelinde başarısız sonuçlar alan ve istifası gündeme gelen DP'de sular durulmazken, konuya ilişkin bir açıklama yapan DP Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Cevheri, "29 Mart'ta DP ne yazık ki ülke genelinde başarısız olmuştur. Bu bakımdan da Genel Başkan Süleyman Soylu istifa etmelidir" dedi.

DP Genel Başkanı Soylu'nun istifasını Ankara'da seçim sonrasında yapılan il başkanları toplantısında da dile getirdiğini söyleyen DP Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Cevheri, "Bu yöndeki duruşum aynen devam etmektedir. İki yıl sonra önümüzde milletvekili genel seçimleri bulunmakta. Ülkemizin kurtuluşu halkın kendi vekilini kendisi seçmesidir. Başarısızlığın nedeni yanlış politikalarıdır. Şimdiden bu seçime hazırlanacak bir kadro oluşturmalı ve Türkiye'yi heyecanlandıracak bir genel başkan ile yolumuza devam etmeliyiz. Sayın Soylu, istifa etmelidir" diye konuştu.

Son günlerde kamuoyunda yer alan 'DP il başkanlarından Soylu'ya tam destek' iddialarını yalanlayan Cevheri, "Şanlıurfa İl Başkanı olarak benim böyle bir desteğim söz konusu değil. Sayın Soylu'nun istifa etmesi gerektiğini Ankara'da tüm il başkanlarımızın da hazır bulundukları toplantıda kendisine bizzat konuşmamda dile getirdim" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 12:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?