5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DSİ'den sulama kanalı uyarısı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da DSİ yetkilileri, vatandaşları sulama kanalına girmemeleri konusunda uyardı.

Şanlıurfa'nın verimli tarım arazilerini suya kavuşturan sulama kanallarında bugüne kadar yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. DSİ yetkilileri, yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlara uyarılarda bulundu. Güneydoğu Anadolu Projesi'nin en önemli yatırımlarından biri olan Atatürk Barajı'ndan alınan suyu Harran Ovası'na taşıyan sulama kanalları, tarım sektörünü bereketlendirdi. Bölge ekonomisine önemli bir gelir sağlayan dev su kanalları bilinçsizlik sonucu yüzlerce kişiye de mezar oldu.

Yaz geldiği zaman Türkiye'nin en sıcak bölgesi olan Şanlıurfa'da, özellikle yaz aylarında gençlerin ve çocukların serinlemek için seçtikleri sulama kanallarında bugüne kadar yüzlerce kişi boğularak hayatını kaybetti.

Sulama kanallarında yaşanan boğulma olaylarını önlemek için alınan tedbirler olumlu sonuç vermeye başlamasına rağmen, vatandaşlar uyarılara kulak vermiyor. Özellikle İl Jandarma Komutanlığı ve DSİ 15. Bölge Müdürlüğü tarafından kırsal kesimlerde yapılan kontroller ve uyarıcı çalışmalar sonunda kanallardaki ölüm sayısının son yıllara göre biraz daha azaldığı bildirildi.

Suda boğulma olaylarında yüzde 54'ün üzerinde bir azalma meydana geldiğini belirten DSİ yetkilileri, vatandaşları serinlemek için sulama kanallarına girmemeleri konusunda uyardı. Sulama döneminin başladığını ve tünellerden su verildiğini hatırlatan yetkililer, "Yaz aylarının gelmesiyle birlikte istenmeyen üzücü olaylar meydana geliyor. Yapılan uyarıcı yazılara rağmen, bazı gençler ve çocuklar kanallara girerek yüzmeye çalışıyor. Oysa ki, bu tehlikelidir. Bir de kanal kenarlarında bulunan yollar köylüler tarafından kullanılıyor. Bunlar kullanılmasın. Çünkü bazen üzücü olaylar meydana geliyor ve araçlar kanala uçuyor. Bunun örneğini son 4 yıl içerisinde gördük. Bu yıl üzücü olaylarla karşılaşmak ve duymak istemiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 10:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?