5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DTP 1 Eylül hazırlığında

Demokratik Toplum Partisi'nin Diyarbakır'da düzenleyeceği 1 Eylül mitingi için Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde hazırlıklar sürüyor. Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven ve Viranşehir Demokrasi platformu bir basın açıklaması yaparak tüm Viranşehirlilerin 'Barış Mitingi'ne destek vermelerini istedi.

Terör örgütü PKK'nın sözde 'çatışmasızlık' sürecinin sona ereceği 1 Eylül'de, Demokratik Toplum Kongresi'nin Diyarbakır'da yüzbinlerce kişinin katılımıyla yapacağı miting için hazırlıklar sürüyor. 1 Eylül'de İstasyon Meydanı'nda düzenlenmesi planlanan miting için Viranşehir'de hazırlıklar devam ediyor.

İlçe genelinde DTP ilçe yöneticileri bildiri dağıtırken Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven bir açıklama yaparak, barış isteyen herkesin bu mitinge katılmasını istedi.

Güven, "1 Eylül Dünya Barış Gününe sayılı günler kaldı. Yıllardır halkımızın verdiği mücadele ile 1 Eylül 2009 gününe çok daha farklı bir hazırlık aşamasındayız. En önemlisi yıllardır inkar ve imhaya dayanan ve neredeyse Kürt yoktur söyleminden, bugün varılan Kürt açılımına varan bir aşamadayız. Biz bu aşamanın halkımızın yıllarca verdiği bir mücadele sonucunda geliştiğini biliyoruz. Dünya Barış Günü'ne çok farklı bir misyon biçiyoruz. Yaklaşık bir milyon insanın toplanacağı Diyarbakır meydanında Kürt açılımı adını verdikleri ve aslında Kürt sorununda demokratik adım atmak zorunda kalan mevcut hükümet için oraya toplanacak insanların vereceği mesajı dikkate alacağını düşünüyoruz. Bu nedenle Urfa bölgesinden güçlü bir katılımla 1 Eylül'de Diyarbakır'da olacağız. Viranşehir'de yaklaşık bin kişinin katılacağını ön görerek bütün hazırlıklarımızı yaptık ve hazırlıklarımız hala sürüyor. Halkımızda çok büyük bir umut ve coşku var. Bu coşkuyu 1 Eylül'de duruşumuz ve sloganlarımızla Diyarbakır'da haykıracağız" diye konuştu.

Viranşehir Demokrasi Platformu da bir basın açıklaması yaparak 1 Eylül'de Diyarbakır'da yapılacak mitinge halkın katılım sağlamasını istedi. DTP İlçe binasında yapılan basın açıklamasına, Tüm-Bel-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Haci Çetin, Ekin Kadın Kooperatifi Başkanı Emine Aydoğan, Marangozcular, İnşaatçılar ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Can, Eğitim-Sen Temsilciliği, DTP İlçe Başkanı Adnan Etli, BDP Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, Genel-İş Sendikası Temsilcileri ve Belediye meclis üyeleri katıldı.

Basın açıklamasını Demokrasi Platformu adına Tümbel-Sen Şube Başkanı Haci Çetin yaptı. Çetin, Kürt açılımına karşı çıkan muhalefeti eleştirerek, muhalefetin kan üzerine siyaset yaptığını dile getirdi. 1 Eylül'de Diyarbakır'da yapılacak mitinge güçlü bir şekilde katılacaklarını belirten Çetin, "Gerek Hükümetin, gerek Abdullah Öcalan'ın sorunun çözümü için yapacakları çözümler ve yol haritası dikkate alınmalıdır. Herkes bu sürece destek olup anaların akan gözyaşlarını durmasını sağlamalıdır. Muhalefet kan üzerinden siyaset yapmayı bırakıp barışa destek olmalıdır" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 15:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?