5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DTP gözaltıları protesto ediyor!

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Şanlıurfa İl Örgütü, 14 Nisan tarihinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla başlatılan operasyon kapsamında yapılan gözaltıları protesto etmek için açlık grevi başlattı.

Şanlıurfa Karakoyun İş Merkezi'nde bulunan DTP İl birasında başlatılan 2 günlük açlık grevine İl Başkanı İbrahim Ayhan, il genel ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra yaklaşık 100 kişilik partili katıldı. DTP İl Başkanı İbrahim Ayhan, 29 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde halkın, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik çözümü konusunda net bir mesaj verdiğini kaydetti.

Hükümetin, Kürt halkının bu yöndeki taleplerinin önünü açarak cevap vermek yerine demokratik siyasetin temsilcilerine yönelik gözaltı ve tutuklama operasyonu başlattığını iddia eden Ayhan, "Biz de burada bu tutuklamaları protesto etmek amacıyla açlık grevimizi devam ettireceğiz. 3 Eş Genel Başkan Yardımcımız olmak üzere toplam 51 genel merkez yöneticimiz ve parti çalışanlarımız da eklendiği zaman 200 üyemiz gözaltına alınarak bir çok arkadaşımız tutuklanmıştır. Hazırlanan iddianamede somut hiçbir gerekçe bulunmamasına rağmen arkadaşlarımız hukuk dışı bir yöntemle cezaevinde tutulmaktadır. Bizler bu uygulamayı kabul etmediğimizi kamuoyuna daha önce de deklere ettik. Diyarbakır'da 2 günlük bir açlık grevi gerçekleştirdik. Bugün de aynı konu ile ilgili olarak ilimiz ve ilçelerinde 2 günlük açlık grevi başlatmış bulunuyoruz. 30 yıldır süren çatışmalı ortamın bitmesi için silahların susturulması gerekir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, kollarına ve boyunlarına kırmızı kurdele bağlayan DTP'liler, açlık grevine başladılar. Açlık grevinde bazı aileler çocuklarını da yanlarında getirdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 18:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?