5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DTP il binasına polis baskını

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Şanlıurfa İl binasına operasyon düzenleyen polis, parti binasında yaptığı aramada, terörist başı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ile çok sayıda yasak kitap, dergi ve mecmuaya el koydu.

Edinilen bilgiye göre, terör örgütünün internet sitesindeki fotoğraf ve görüntüleri Youtube adlı internet sitesine yükleyerek, terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı iddiasıyla tutuklanan M.A.'nın (22) ifadesinde internet sitesine yüklediği bilgilerin bir kısmını DTP il binasında bulunan kitaplardan aldığını söylemesi üzerine, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne bağlı Güvenlik Şube ekipleri mahkeme kararıyla DTP Şanlıurfa il binasına operasyon düzenledi.

Çevik kuvvet ekibinin geniş güvenlik önlemi aldığı operasyonda, parti binasında yapılan aramada terörist başı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının yanı sıra yasak olan çok sayıda kitap, dergi ve mecmua ele geçirildi. Fotoğraf ve kitaplar, koliler içerisinde Karakoyun İş Merkezi'nden çıkarıldı. Sivil polislerin de katıldığı operasyonda, ele geçirilen kitap ve dergiler Güvenlik Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Bu arada, olayla ilgili olarak iki kişi

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 17:15:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?