5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DTP İl Teşkilatı operasyonu kınadı

Şanlıurfa'da Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Teşkilatı Başkanlığı, partilerine yönelik düzenlenen operasyonu kınadı.

Karakoyun İş Merkezi önünde bir araya gelen bir grup partili adına basın açıklaması yapan DTP İl Teşkilatı Başkanı İbrahim Ayhan, yapılan operasyon ve gözaltıları kınadıklarını belirtti. Açıklamasında Kürt sorununa değinen Ayhan, sorunun bu şekilde çözülemeyeceğini söyledi.

Kürt halkının bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonra da partisine, çalışanlarına ve davasına sahip çıkacağını kaydeden Ayhan,"Yakın süreçte bir yerel seçimi hep birlikte yaşadık. Bu seçim sonuçlarına bakıldığında halkımızın partimize ciddi bir yaklaşımı olduğu ve onun siyasetini benimsediği tablosu açığa çıkmıştır. Bazı güçler partimizin yükselişine tahammül edememiştir. Dün itibariyle partimize yönelik başlatılan operasyonlarda 3 eş genel başkan yardımcımız olmak üzere onlarca yöneticimiz gözaltına alınmıştır. Yapılan bu gözaltılar ile ülkemiz tehlikeli bir sürece sürüklenmek istenmektedir. Bu tür uygulamalardan medet uman güçlere seslenmek istiyorum. Bize boyun eğdiremeyeceksiniz. Her nerede olursak olalım, şartlar ne olursa
olsun bizler demokrasi ve özgürlük mücadelesinden asla taviz vermeyeceğiz. Partimize karşı geliştirilen bu yıldırma yöntemleri tam tersine bizi zafer yolunda daha da kamçılamaktadır" dedi.

Ellerinde dövizler taşıyan grup daha sonra 5 dakika oturma eylemi yaptı. Oturma eylemi sonrasında grup olaysız bir şekilde dağıldı. Basın açıklaması ve oturma eylemine DTP'lilerin yanı sıra DTP Viranşehir ile Suruç Belediye Başkanları, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan da katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 16:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fethi ateş IP: 78.187.199.xxx Tarih : 16.04.2009 15:02:42

gerçekten akp dtpnin yükselişini bir türlü hazmedemiyor galiba buda ergenekonun 13 dalgası olucak ancak bu şekilde barbarlık yapabiliyor yazık çok yazık adalet ve kalkınma partisi deniyor ama adaletin a sı bile yok bu ne biçim siyaset bu ne biçim hükümet