5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DTP ile basın arasında arbede

Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Şanlıurfa'da düzenlenen Nevruz kutlamalarını görüntülemek isteyen basın mensupları, DTP'li görevlilerin engeli ile karşılaştı.

DEP eski milletvekili Leyla Zana'nın konuşmasının çekilmesine izin vermeyen DTP'li görevliler ile gazeteciler arasında arbede yaşandı.

DTP ve sivil toplum örgütleri tarafından Şanlıurfa Otogarı yanındaki boş arazide düzenlenen DTP Eş Başkanı Ahmet Türk, DTP Eş Başkan Yardımcısı Mustafa Sarıkaya, DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, DTP Diyarbakır Milletvekili Gülten Kışanak, DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, DTP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş ve DEP eski Milletvekili Leyla Zana ile terörist başı Abdullah Öcalan'ın erkek kardeşi Mehmet Öcalan da katıldı.

Terör örgütü PKK ve elebaşısı lehine sloganlar atan binlerce kişi kutlamaları adeta PKK gösterisine dönüştürdü. Terörist başı Abdullah Öcalan lehine ve yasa dışı slogan atan binlerce kişi, Öcalan fotoğrafları açtı. DEP eski Milletvekili Leyla Zana'nın konuşma yapmak için platforma çıkacağı sırasında izdiham yaşandı.

Zana, platformda konuşurken, basın mensupları DTP'li görevliler tarafından engellendi. DTP engeli ile karşılaşan gazeteciler, neye uğradıklarını şaşırırken, taraflar arasın8da tartışma meydana geldi. Görüntü almak istediklerini söyleyen gazeteciler, DTP'lilerin 'olmaz' cevabını aldı. Platforma gazetecilere almayan DTP'liler, gazetecilerin ısrarı sonrasında yerel gazete temsilcilerine izin verildi. Ulusal medyanın görüntü almasına izin vermeyen DTP'liler ile gazeteciler arasında arbede yaşandı.

Gazeteciler duruma tepki gösterirken, DTP'li milletvekilleri de kendilerinin olaydan haberdar olmadığını savundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 17:23:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?