5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DTP 'Sayın Öcalan'da ısrarlı

Şanlıurfa Demokratik Toplum Partisi (DTP)Şanlıurfa Örgütü tarafından, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın İmralı'da zehirlendiği iddiasıyla ilgili basın açıklamasında, Parti Meclis Üyesi'nden Mustafa Demir, terör örgütü elebaşısı için "Sayın Öcalan" ibaresini kullandı.

DTP Şanlıurfa İl Örgütü'nden yaklaşık 100 kişi bugün Karakoyun İş Merkezi önünde yapacağı açıklama ile ilgili olarak 700 resmi ve sivil polis görev aldı. Karakoyun İş Merkezi önünde toplanan partililer, "Öcalan" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" şeklinde slogan attı. DTP Parti Meclis Üyesi Mustafa Demir, yaptığı açıklamasında, "Geçtiğimiz günlerde İtalya'nın başkenti Roma'da yakalanarak İmralı cezaevinde bulunan sayın Abdullah Öcalan'ın avukatları tarafından yapılan basın açıklamasında müvekkillerinin saç telleri üzerinde yapılan tıbbı tahlil ve incelemede zehirlenme emarelerinin tespit edildiği iddia edilmiştir. Avukatların merkezi Oslo'da bulunan güvenlik bir tıbbi kuruluş tarafından toksoloji tahlil ve inceleme yapıldığını, bunların sonucunda müvekkillerinin saç tellerinde normal bir insanda bulunması gereken değerlerin çok üzerinde krom ve stronyum maddelerine rastlandığı bildirilmiştir. Öcalan'ın sağlığı ile ilgili ileri sürülen bu son iddiaları bir taraftan yaşam haklarını ilgilendirmekte, öte yandan da toplumda sosyal ve siyasal ciddi sorunlara yol açacak önemli bir sorunu oluşturmaktadır" dedi.

DTP'liler, yapılan basın açıklamasının ardından bir dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra sloganlar eşliğinde parti binasına gitti. Basın açıklaması olaysız bir şekilde sona ererken, güvenlik güçlerinin "sayın Öcalan" ibaresinin kullanan Mustafa Demir hakkında yasal işlem yapacağı öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2007 Pazar 17:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?