5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DTP Viranşehir adayı destek istedi

DTP Viranşehir Belediye Başkan Adayı Leyla Güven, Yeni Mahallede kadınlarla buluştu. Sloganlar ve zılgıtlarla karşılanan Güven'e halk sevgi gösterisinde bulundu. Güven, kadınlarla birlikte halay çekti.

DTP Viranşehir Belediye Başkan Adayı Leyla Güven'in seçim çalışmaları aralıksız sürüyor. Seçim çalışması kapsamında bugün kadınlarla Yeni Mahallede bir araya gelen Güven'e kadınlar sevgi gösterisinde bulundu. Mahalleye gelen Leyla Güven'i kadınlar sloganlar ve zılgıtlarla karşıladı. Kadınlardan destek isteyen Güven, Viranşehir'de ilk defa bir kadının aday olduğunu belirterek kadınların oyunu istedi. Yeryüzünde barışı en çok kadınların istediğini dile getiren Güven, "Yeryüzünde en çok kadınlar kan dökülmesine karşıdırlar. Çünkü onlar çocuklarını doğurur, büyütürler. Evde yemek yeneceği zaman evde olmayan evlatları için yemek ayırırlar. Hasta olan evlatlarının başında dururlar. Evlatlarının ölmesini asla istemezler. Bu yüzden barışı en çok kadınlar ister" dedi.

Kadınların mücadeledeki önemine değinen Güven, "Bugüne kadar kadın erkek arasında uçurumlar kadar fark vardı. Ama biz bundan sonra bu farkı kaldıracağız. Kadınlar artık mahalle sorunları için belediyeye rahatça gidip gelebilecekler. Eskiden kadınların sadece ev işlerini yapabildiklerini söylerlerdi. Biz bunun böyle olmadığını herkese göstereceğiz. Sizden destek istiyorum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 18:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?