5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DTP Viranşehir Başkanı ifade verdi

DTP  Viranşehir İlçe Teşkilatı Başkanı Adnan Etli, "DTP'yi Susturma Silahları Sustur" yürüyüşü sebebiyle Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi. İlçe Başkanı Etli, yürüyüşü kendi iradeleri ile gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

DTP İlçe Başkanı Adnan Etli, 26 Mayıs'ta DTP'ye yönelik baskınları protesto etmek amacı ile yaptıkları yürüyüş nedeniyle Viranşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından emniyete götürülerek ifadesi alındı.

Etli, ifadesinde yürüyüş için izin alıp almadıklarını ve ne amaçla yürüyüşü gerçekleştirdiğini sorulduğunu söyledi. Etli, "Bu yürüyüşü kendi irademiz ile yaptık. İrademize yapılan baskılar için izin almamız gerektiğini düşünmüyorum" diye cevap verdiğini söyledi.

Yürüyüşün amacına yönelik sorulan soruları cevapladığını kaydeden Etli, "Kürt sorunun bu ülkenin en büyük sorunu olduğunu düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın da bu konudaki yaklaşımlarını ve PKK'nın 1 Haziran'a kadar çatışmasızlık kararının sabote edilmek istendiğini, fakat bizim sabote girişimlerine karşı demokratik hakkımızı kullandık" diye konuştu.

Etli sorgulamasının ardından Emniyet Müdürlüğü'nden ayrıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 13:50:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?