5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DTP yürüyüşü PKK mitingine döndü

Viranşehir ilçesinde, Kadın Harekatı üyeleri tarafından düzenlenen ve DTP Milletvekili Aysel Tuğluk'un da katıldığı yürüyüş, PKK mitingine dönüştü. Üzerinde Öcalan fotoğrafları yapıştırılmış olan Türkçe ve Kürtçe yazılı dövizleri taşıyan çoğunluğu kadın 150 kişilik grup, PKK ve terörist başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.

Vatan Caddesi'nde bulunan Cumhuriyet Parkı'nda toplanan, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'un da katıldığı ve aralarında çocuklarında bulunduğu yaklaşık 150 kadın, Karacadağ Caddesi'ni kullanarak Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüdü. DTP Milletvekili Aysel Tuğluk, yürüyüş boyunca yanındaki kadınlarla sohbet ederek, vatandaşları selamladı. Yol boyunca ellerindeki dövizlerle zafer işaretleri yapan kadınlar zılgıtlar eşliğinde terör örgütü PKK ve terörist başı Abdullah Öcalan lehine Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı. Yürüyüşün ardından basın açıklamasının yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na gelen kalabalık grup burada slogan atmaya devam etti.

uğluk'un konuşması sırasında Öcalan'a işkence yapıldığını ileri süren gruptan bir kadın tarafından hücreyi temsil ettiği ifade edilen bir kutunun içerisine girdi. Daha sonra bir süre daha PKK ve Öcalan lehine slogan atan grup, beş dakikalık oturma eyleminin ardından DPT İlçe teşkilatına doğru sloganlar atarak yürüdü. Eylem parti binası önünde olaysız sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 17:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?