5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DTP'den 23 Nisan protestosu

Şanlıurfa'da Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyeleri, bu yılki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılmadı.

DTP İl binası önünde yapılan basın açıklaması sırasında tutuklu bulunan 51 DTP'lilerin isimleri afiş halinde parti binası önüne asıldı. Partililer uzun süre asılan afiş önünde arkadaşların isimlerine baktı. Basın açıklamasına DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin, Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven, Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, Halfeti ilçesine bağlı Yukarı Göklü Belde Belediye Başkanı Bazo Yılmaz, Suruç İlçesine bağlı Onbirnisan Belde Belediye Başkanı İ.Halil Parıldar ile 70 Belediye Meclis Üyesi ve 13 İl Genel Meclis Üyesi katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bu yıl protesto ettiklerini belirten Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı maalesef ki bu yıl da demokrasi ve özgürlüklerin yerleşemediği bir atmosferde kutlanıyor. TBMM'nin kuruluşu ve halkın iradesinin egemen olduğu bir düzene geçişi ifade eden 23 Nisan'ı her zamankinden daha buruk bir şekilde karşılıyoruz. Bugünün dünya çocuklarına armağan edilmiş olması da 23 Nisan'a ayrı bir önem ve anlam katmaktadır.

Partimiz, gerek cumhuriyetin demokratikleşmesi ve gerekse çocuklarımıza daha yaşanılır, daha barışçıl bir dünya bırakması noktasında barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesini sürdürme konusunda ısrarcıdır. Partimiz DTP, gerek Kürt çocuklarının ağır ceza mahkemelerinde ve tutuklu olarak yargılanmaları, gerekse de halkın iradesine gösterilen saygısızca yaklaşımları nedeniyle hükümeti ve onun politikalarını protesto etmek amacıyla bu yıl ki 23 Nisan resmi kutlamalarına katılmama kararı almıştır. Bu vesileyle gerek Türkiye'deki gerekse dünyadaki bütün çocukların daha barışçıl bir dünyada yaşayabilmelerini temenni ediyor, tüm çocukların 23 Nisan Bayramı'nı kutluyoruz" dedi. Basın açıklamasının ardından toplanan grup, alkışlarla parti binasına girdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 14:51:18
Güncelleme :23 Nisan 2009 Perşembe 17:38:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?