5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DTP'den emniyet müdürüne kınama

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, kendisini muhatap almadığını öne sürdüğü Şanlıurfa Emniyet Müdürü Kutlay Çelik'i kınadığını söyledi.

Binici, DTP Şanlıurfa binasında Nevruz kutlamaları ile ilgili yaptığı açıklamada, Şanlıurfalıların Nevruz'u 22 Mart Cumartesi günü kutlayacaklarını belirterek, "Daha önce İl Başkanım ve Vali Bey ile görüştüm. Vali Yusuf Yavaşcan, ilçelerin Nevruz'u 20'sinde, ilin de 21'in de kutlamak istemesi üzerine 'Urfa'da güvenliği 22 Mart'ta sağlarız' demiştir. Ama ne yazık ki Valimiz bugün saat 11.00'de, 'Güvenliği sağlayamıyoruz' açıklamasında bulundu. Ben bunu Urfa kamuoyuna bırakıyorum. Şimdi ayın 21'inde bütün ilçelerde kutlama yapılırken, aynı saatlerde ilde de kutlama yapılırsa ne kadar tatminkardır bu açıklama? Dolayısıyla halkımız ayın 22'sinde Urfa'da Nevruz Bayramı'nı kutlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Binici, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Kutlay Çelik'in kendisini muhatap almadığını ileri sürerek, "Ben 'sayın' demeyim buna, seçilmiş halk iradesini muhatap almayacak düzeysiz konuşmalarından dolayı da 'Sayın Emniyet Müdürü' diyorum. Ama yaklaşımını da burada kınıyorum. Emniyet Müdürü seçilmiş halk iradesi Urfa milletvekiline 'Ben sizi muhatap almıyorum' diyor. Emniyet Müdürü bu halkın memurudur. Bu halkın görevlisidir. En sıradan vatandaşla da en yüksek kademedeki vatandaşla da görüşür. Ben burada Emniyet Müdürü'nün bu toplumu ne kadar terörize etmek istediğinin son lafını aldım ağzından. Çok çok üzüldüm, gerçekten çok üzüldüm. Urfa halkı bayramını kutlayacak. Burada herhangi bir kuşku duymayın. Ama her ne olursa olsun, ben halkımın yanında olacağım, bayramı da halk kutlayacaktır" diye konuştu.

Parti binasındaki DTP'liler konuşma sonrasında İbrahim Binici'yi uzun süre ayakta alkışladı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 18:07:50
Güncelleme :20 Mart 2008 Perşembe 18:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?