5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DTP'li Ayna, Gül'ü hedef aldı

DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, emek mücadelesi verdiklerini söyledi.

DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, Şanlıurfa'da düzenlenen alternatif 1 Mayıs kutlamalarında konuşma yaptı. Ayna, "Emeğin mücadelesi 1800 yılında başladı. Halen emek mücadalesi veriyoruz. Emeğin başka hiç bir gücü yok. Kürt halkının ortaya koyduğu mücadele sonucu Kürtçe TV açıldı.

1 Mayıs bütün dünyada kutlanıyor. Meydanlar emeğin karşılığını istiyor. Seçim döneminde 2 ay boyunca hiç cenaze gelmedi. Başbakan Kürtler'in oyunu almak için operasyon yapmadı, PKK bir açıklama yaptı. Operasyonlar yapılmazsa eylem yapmayacağız diye. Bu seçimlerde DTP başaralı çıktı. Çözüm konusunda 1 Haziran'a kadar uzatıldı. Demokrasi siyasetine darbe vuruldu. Bu devletin bu savaşı bitirmeye niyeti yok. Kürt sorununu çözemiyorlar. Bu yüzden Kürt sorununun çözülmesini istemiyorlar. Emek sorununun çözülebilmesi için bu savaşın bitmesi gerekiyor. Emekçiler Kürt halkının yanında olmalıdırlar. Emek dünyanın en yüce değeridir" dedi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı'nı da eleştiren Ayna, "Cumhurbaşkanı Gül, DTP siyaset yapsın diyor. DTP'nin siyaseti nasıl yapacağını ondan öğrenmeyeceğiz. Biz çok iyi biliyoruz. Demokratik siyaset yanımızda. Bu opeasyonlar gelişti, ezsinler, üzsünler, halkı öldürsünler, Meclise gidip gözyaşı döksünler" diye konuştu.

Ayna, Kürt halkınının inkar edildiğini belirterek, "Biz onlar gibi siyaset yapsak DTP olmazdı. Biz doğru siyaseti yapıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 16:31:15
Güncelleme :2 Mayıs 2009 Cumartesi 16:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?