5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DTP'li Ayna bombacı için ağlamış

Şanlıurfa'da Viranşehir İlçe Belediyesi'nin düzenlediği "Yerel Yönetimler, Ekonomik Kalkınma ve Siyaset" konulu sempozyumda konuşan DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, Diyarbakır'daki patlamanın görüntülerini izledikten sonra iki gün boyunca gözyaşı döktüğünü belirtti.

"Yerel Yönetimler, Ekonomik Kalkınma ve Siyaset Sempozyumu, Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu'nda verilen resepsiyonun ardından Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin'in belediye çalışmalarına ilişkin yaptığı açılış konuşması ile başladı. Sempozyuma DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, DTP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun, Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, Kızıltepe Belediye Başkanı Cihan Sincar, Eğitim Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Ayhan, DTP il ve ilçe örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi katıldı.

"Diyarbakır'daki patlama AK Parti hükümetinin 80 yıllık imha ve inkar politikasında yapmış olduğu bir ısrarın sonucudur" iddiasında bulunan Ayna, sözlerini şöyle sürdürdü: "Uzun süreden beri AK Parti hükümeti tarafından çözümlerimizi ortaya koymamız konusunda baskı görüyoruz. Bu hükümet bize defalarca, 'Çözümünüz nedir? Çözümünüzü ortaya koyun' diye ithamlarda bulundu. Biz de yaptığımız son kongre ile birlikte 'demokratik özerklik' çözümünü ortaya koyarak, 'Al sana çözüm' dedik. Devletin ve bütün güçlerin kırmızı çizgilerini de göz önünde bulunduran bir çözüm. Peki AK Parti bu çözüme karşı ne yaptı? ABD ve çeşitli güçler ile yaptığı temasların ardından sınır ötesi hava harekatı yaptı. Biz bunların çözüm getirmeyeceğini defalarca dile getirdik ve hala da getiriyoruz. Diyarbakır'da patlayan bombalar da AK Parti'nin imha ve inkar politikasının bir sonucudur. Diyarbakır'daki patlama olayı sonrasında ben iki gün gözyaşı döktüm. Birinci gün, görüntülerde olup bitenleri, insanların acısını
hissettiğim için döktüm. İkinci gün ise bombalama olayına gerçekleştirdiği iddia edilen şahsın itirafları duyunca gözyaşı döktüm."

Türkiye'de özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'ne yönelik bir ayrım olduğunu öne süren Ayna, "Bölgeye yönelik DTP'li belediyelere ayrılan bütçeden tutun birçok konuya kadar ayrım söz konusudur. Bu ayrımda bizim partilerin durumunu ortaya koymamız gerekmektedir. Nedir bu partilerin durumu veya bizim için AK Parti ve CHP ayrımı yapmak mümkün mü? Bu konuda bizim yaptığımız ayrım şudur. Bu durumu bir erkeğe göre örneklersek, CHP aleni bir şekilde eşini döven bir yapıya sahipse AK Parti de bunun tam tersi, yani gizli bir şekilde bunu uygulayan bir yapıya sahiptir. Her şeyi ve temeli yalanın üzerine kuruludur. AK Parti hükümetinin yaklaşımları çok çabuk değişen bir yapıya sahiptir. Dün Diyarbakır'a gider farklı konuşur. Bugün İzmir'e gider farklı konuşur. Bugün Türkiye'de bir savaş var ve bu savaş yoğunluğunu her geçen gün daha da artırarak hissettiriyor. Kimisi buna 'Düşük yoğunluklu' diyor. Kimisi ise 'Operasyon' diyor fakat ülke ekonomisini bitiren bir savaşın olduğu açıkça ortada" ifadelerini kullandı.

Sempozyumda belediye çalışmalarına ilişkin konuşan Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, Türkiye'de DTP'li belediyelerin ödenek almada birçok sorun ile karşı karşıya olduğunu ileri sürerek, "DTP'li belediyeler yaptıkları çalışmaların tamamını kendi güçleri ve olanakları ile yapmaktadır. Bu konuda bakanlığın hiçbir desteği yoktur" dedi.
Diğer siyasi partilerden DTP'yi ayrı kılan özelliğe de vurgu yapan Cin, "AK Parti ve CHP'nin başını çektiği diğer siyasi partiler 'Önce devlet' anlayışına sahip. Biz ise 'Önce insan ve yaşam' diyoruz. Bizi onlardan ayrı kılan en önemli özellik budur" diye konuştu. Sempozyum, Ayna ve Cin'in yaptığı konuşmaların ardından ekonomist Mustafa Sönmez ve Doçent Doktor Sedat Benek'in sunumları ile devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 19:06:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?