5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DTP'li Başkana hapis cezası!

DTP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI LEYLA GÜVEN'E HAPİS CEZASI

Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven'e "suçu ve suçluyu övdüğü" iddiası ile hapis cezası verildi.

Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven'e Demokratik Özgür Kadın Hareketi'nin (DÖKH) 13 Şubat 2008 tarihinde Şanlıurfa'da yaptığı etkinlikte "suçu ve suçluyu övdüğü" iddiası ile 1 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi. Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davaya Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven katılmazken, Güven 215. maddeden yargılandı. DÖKH'ün organize ettiği etkinlikte bir basın açıklaması yapılmış ve basın açıklaması metninde "Sayın Öcalan" ifadesi geçtiği gerekçesi ile sadece katılımcı olan Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven'e soruşturma açılmıştı. Basın açıklaması metnini okumadığını belirten Güven, "Basın metnini bir arkadaşımız okumuştu. Benim orada herhangi bir açıklamam da olmadı. Bana verilen bu cezaya anlam veremedim" diye konuştu.

Belediye Başkanı Leyla Güven sonuca itiraz edeceklerini de söyledi.

Bu arada, Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nayıf Aslan ise, örgüt propagandası yaptığı iddiası ile 1 yıl hapis cezası aldı. Nayıf Aslan, 16 Eylül 2008 tarihinde PKK'li Müslüm Güneşoğlu'nun defni sırasında yasa dışı slogan attığı iddiası ile cenaze üzerinden düşen sözde PKK Bayrağını kaldırıp düzelttiği iddiası ile Diyarbakır 5. Ağır Ceza mahkemesinde yargılandı. Davaya Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nayıf Aslan katılmazken mahkeme heyeti Aslan'a 1 yıl hapis cezası verdi. Aslan karara itiraz edeceklerini belirtti.

Öte yandan, Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nayıf Aslan, 19 Mart 2007 tarihinde Nevroz tertip komitesi adına yaptığı açıklamalardan dolayı 10 ay hapis cezası almıştı.

DTP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI LEYLA GÜVEN'E HAPİS CEZASI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 12:34:00
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 12:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?