8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

DTP'li belediye başkanına soruşturma

Viranşehir İlçesi'nin DTP'li Belediye Başkanı Emrullah Cin hakkında Türkçe ve Kürtçe bültenle belediye hizmetlerini tanıttığı için soruşturma açıldığı bildirildi. 

Viranşehir Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi üzerine İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin ilçeye gelerek kendisinin ifadesine başvurduğunu kaydeden Belediye Başkanı Emrullah Cin, Kürtçe bülten çıkardıkları için suç işlemediklerini söyledi. 2 dönemdir görev yaptığı belediye başkanlığı sırasında hakkında 20 dava açıldığını ve bunların 8'inden beraat ettiğini aktaran Cin, ''Hakkımda 20 dava var. Son olarak Kürtçe bülten çıkardığımız için Viranşehir Cumhuriyet Savcılığı tarafından çağrıldık. Halkın büyük çoğunluğu Kürtçe konuşuyor. Bizde bültenimizde belediye çalışmalarını halka ve seçmene anlatmak için Kürtçe ve Türkçe bülten hazırladık. Kürtçe yayın yapmak suç değildir" dedi. 

Belediye başkanlığı dönemi içerisinde bazen Roj TV'ye telefonla canlı bağlandığını kaydeden Cin, ''Bu televizyonun kapatılmaması için Danimarka Başbakanı'na belediye başkanları olarak yazı gönderdik. Herkes Roj TV'yi izliyor. Bu televizyonun kapatılmamasını istedik. Türkiye'de Kürtçe konuşanlar var. AB sürecinde insanların ihtiyacı kavramında devletin bu hakkı vermesi gerekiyor. Oysaki savcılar harekete geçip, dava açmış. Bugün olsa bu düşünceyi yine savunurum. Roj TV'nin kapatılmamasını söylerim. Farklı dil ve lehçelerde yayın yapmak suç değil, sosyal yaşamda insanlık hakkıdır. Oysa ki ben bu ülkeyi çok seviyorum. Toplumsal barışın ülkemizde sağlanması için, bir yönetici olarak elimizden geleni yapacağız. Bu konuda suç işlediğimize inanmıyorum. Ülkemizin aydınlık geleceği 60 milyon insanın haklarının eşit bir şekilde devletin imkanlarından faydalanması çabası içerisindeyiz'' diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 11:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?