5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DTP'li kadınlar: Barış yolu İmralı'da

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ellerinde meşalelerle yürüyüş yapan bir grup DTP'li kadın, demokratik açılım sürecinde teröristbaşının muhatap alınmasını istediler.

DTP'li Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven'in de aralarında bulunduğu çoğunluğu kadınlardan oluşan DTP'li grup, "Kürt sorununun demokratik çözümünde muhatap Sayın Öcalan'dır" yazılı pankartlarla sloganlar atarak Karacadağ Caddesi'nden DTP İlçe Teşkilatı'na kadar yürüdü. "Barışın yolu İmralı'dan geçer" sloganlarının atıldığı yürüyüş esnasında ara sokaklarda çocuklar da lastik yaktı.

Yürüyüşün ardından DTP binası önünde grup adına basın açıklaması yapan DTP Viranşehir Kadın Meclisi üyesi Zühre Tatlı, Kürt sorununun demokratik çözümüne dönük ilk defa bu düzeyde tarihi bir fırsat oluşturulduğunu söyleyerek, "Türkiyeli halklar olarak önemli süreçten geçmekteyiz. Türkiye'nin temel sorunu olan Kürt sorununun demokratik çözümüne dönük ilk defa bu düzeyde tarihi bir fırsat oluşturulmuştur. 30 yıldır Türkiye gerek siyasal, gerek ekonomik, sosyal ve kültürel olarak gerilemiştir. Bu sorunun çözülmesi kaçınılmazdır ve bu fırsat heba edilmemelidir. Bu sorun çözülmediği takdirde yine gözyaşı, yine katliamlar, inkar ve şiddet politikaları devreye girecektir. Türkiye halklarının daha fazla ölüme, gözyaşına tahammülü kalmamıştır. Kürt sorununun demokratik çözümüne dönük daha önceki tarihlerde de çözüm fırsatları oluşmasına karşın iyi değerlendirilmemiş, ülkemiz yine çatışmalı süreçlerle karşılaşmıştır. Bu nedenle Kürt sorununun çözümü konusunda kamuoyunda da açığa çıkan olumlu hava bir umuda dönüşmüştür. Bu sorunun çözümü konusunda Kürt halkının yıllardır ortaya koyduğu demokratik hakların tanınması, Kürt kimliğinin ve dilinin anayasal güvence altına alınması, Türkiye'nin idari yapılanmasında değişikliklere gidilerek demokratik özerliğin geliştirilmesi, operasyonların durdurularak kalıcı çözüme dönüştürülmesi gerekmektedir. AK Parti hükümetinin ve devlet yetkililerinin çatışmazlık sürecine karşılık vermeleri ve somut politika ve çözümlerini netçe ortaya koymaları gerekmektedir" dedi.

Basın açıklamasının ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 12:49:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?