5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DTP'li vekilin kardeşi gözaltına alındı

Terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlamalarına katılarak, çıkan olaylara karıştığı iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin kardeşi de bulunuyor.

Edinilen bilgiye göre, 4 Nisan 2009 tarihinde Halfeti ilçesinden Ömerli köyüne geçmek isteyen grupla, polis ve jandarma arasında çıkan arbedede 2 kişi hayatını kaybetmiş ve çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri, 4 Nisan olaylarına katıldığı iddia edilen 8 kişiyi yakalamak için Şanlıurfa merkez, Ceylanpınar, Siverek ve Hilvan ilçesinde operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin kardeşi Avni Binici, Bilgeç B., Vahap İ., Hebat M., Hasan Basri S., Hidayet D., Abdarrahman E. ve Emin Y. Ş. evlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan 8 kişi Birecik ilçesine götürüldü.

Polisteki ifadeleri tamamlanan 8 kişi adliyeye çıkarıldı. Gözaltına alınan 8 kişinin savcılıktaki ifade işlemlerinin devam ettiği bildirildi.  Bu arada, 4 Nisan olaylarında yaşanan arbedede Mahsun Karaoğlan (21) ve Mustafa Dağ (27), yaralı olarak Birecik Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istenirken yolda hayatını kaybetmişti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 17:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?