5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DTP'li vekilin kardeşi tutuklandı

Terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlamalarına katılarak, çıkan olaylara karıştığı iddia edilen 8 kişiden 7'si tutuklandı. Tutuklananlar arasında DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin kardeşi de bulunuyor.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri, 4 Nisan olaylarına katıldığı iddia edilen 8 kişiyi yakalamak için Şanlıurfa merkez, Ceylanpınar, Siverek ve Hilvan ilçesinde bir operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonda DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin kardeşi Avni Binici, Bilgeç B., Vahap İ., Hebat M., Hasan Basri S., Hidayet D., Abdarrahman E. ve Emin Y. Ş. evlerinde gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 8 kişi Birecik ilçesinde savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebi ile hakim karşısına çıktı. Hakim karşısına çıkan 8 kişiden DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin kardeşi Avni Binici, Bilgeç B., Vahap İ., Hebat M., Hasan Basri S., Hidayet D. ve Emin Y. Ş. "2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanununa Muhalefet, Kamu malına zarar verme, Güvenlik güçlerine direnme" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Abdarrahman E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bu arada, 4 Nisan olaylarında yaşanan arbedede Mahsun Karaoğlan (21) ve Mustafa Dağ (27), yaralı olarak Birecik Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istenirken yolda hayatını kaybetmişti.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 12:21:28
Güncelleme :27 Mayıs 2009 Çarşamba 12:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?