4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

DTP'liler BDP'ye geçti

KAPATILAN DTP BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ BDP'YE GEÇTİ

Anayasa Mahkemesi kararıyla kapatılan DTP'nin Şanlıurfa Suruç Belediye Meclis üyeleri Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) geçtiler.

Suruç Belediyesi'nin DTP'li 14 Belediye Meclis üyesi, Belediye Başkan Vekili Mehmet Özkan'la birlikte BDP İlçe Başkanlığı'na giderek resmen üye oldular. Belediye Meclis Üyeleri adına konuşan Belediye Başkan Vekili Mehmet Özkan, "Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla partimiz DTP kapatıldı. Partimizin kapatılmasıyla özgürlük yolumuzdan edemedikleri gibi halkımıza yeni partimiz BDP çatısı altında hizmet etmeye devam edeceğiz. Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımızdan sonra bizler belediye meclis üyeleri

olarak burada üye kaydımızı yaparak artık aktif siyasete ve özgürlük mücadelemize bu çatı altında devam edeceğiz. Tüm halkımıza ve barışa hayırlı olmasını dilerim" dedi.

BDP İlçe Başkanı Mahmut Ekmez ise, "Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın partimize katılmaları bizleri sevindirdiği gibi demokrasi mücadelemizde daha kararlı olacağımızı, hizmetlere kaldığımız yerden devam edeceğiz" diye konuştu.

KAPATILAN DTP BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ BDP'YE GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 10:35:00
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 21:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?