5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DTP'liler Öcalan'ın köyüne yürüdü

'Demokratik açılım'ın tartışıldığı bugünlerde DTP'nin Şanlıurfa Gençlik Kolları'ndan bir grup, 50 araçlık konvoy ile terörist başı Abdullah Öcalan'ın memleketi Halfeti ilçesine bağlı Ömerli köyüne kadar yürüyüş yaptı.

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'da çıkan olaylardan dolayı yürüyüşün yarıda kesilmesinin ardından, yürüyüş ileriki bir tarihe ertelenmişti. DTP'li grup bugün Ömerli köyüne giderek Öcalan'ın doğup büyüdüğü evi ve yakınlarını ziyaret ettiler.

Ziyaretçiler, köye girişinde köy halkı tarafından büyük bir coşku ile karşılandılar. Yürüyüşe aralarında Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, Suruç Belediye Başkanı Etem Şahin, Onbirnisan (Aligör ) Belediye Başkanı İbrahin Parıldar, Göklü Belediye Başkanı Bazo Yılmaz ve 200 kadın olmak üzere yaklaşık 500 kişi katıldı. Yürüyüş sırasında sık sık terör örgütü lehine sloganlar atıldı. Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu yıl Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'da Ömerli'ye gitmek isteyen gruba izin vermeyen güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkan çatışmada iki gösterici hayatını kaybetmişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 18:25:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?