5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DTP'lilerden kapatma protestosu

DTP'LİLER PARTİLERİNİN KAPATILMASINI PROTESTO ETTİ

Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Şanlıurfa İl teşkilatı partilerinin kapatılmasına düzenledikleri bir basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Parti binasında toplanan, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu yaklaşık 250 kişilik grup ellerinde dövizlerle Karakoyun İş Merkezi önüne geldi. Burada gurup adına basın açıklamasını okuyan kapatılan DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, Anayasa Mahkemesi tarafından partilerinin kapatılma kararının hukuki değil siyasi olduğunu söyledi. Partilerinin kapatılma kararının demokratikleşmeye karşı verilen bir karar olarak değerlendiren İbrahim Ayhan, "11 yargı mensubunun verdiği bu karar

demokratikleşmeye karşı verilen bir karardır. Başta AK Parti olmak üzere partilerin takındığı tavır doğrultusunda verilmiştir. AK Parti'nin öncülüğünü yürüttüğü bu süreci bizler anti demokratik darbe olarak düşünüyoruz. Bu karar tarihe darbe olarak geçecektir. Bizler bu kararı kabul etmiyoruz. Bu karar karşısında mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz ne ABD, ne de apoletli kesimlerden hicaz et alarak siyaset yapmıyoruz. Mücadelemiz halkın mücadelesi biz gücümüzü halktan alıyoruz" dedi

Partilerinin kapatılma kararının uzun bir süreden bu yana partilerini hedef gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve iktidar yöneticilerinin söylemleri doğrultusuna verildiğini ileri süren İbrahim Ayhan, bu kararın AK Parti'nin darbesi olduğunu söyledi. İbrahim Ayhan, "Partimizi kapatarak sesimizi kısacaklarını düşünenler şunu iyi bilsinler bu kapatma kararı sesimizi kısmaz kapatma ile tutuklama ile mücadelemiz engellenemez daha da güçleneceğiz. Bu yapılan darbe demokratik mücadeleye demokratik siyasete yapılmıştır" diye konuştu.

İbrahim Ayhan'ın konuşmasında sonra DTP'liler Anayasa Mahkemesi'nin partilerini kapatma kararını 10 dakikalık oturma eylemi ile protesto etti.

DTP'LİLER PARTİLERİNİN KAPATILMASINI PROTESTO ETTİ
DTP'LİLER PARTİLERİNİN KAPATILMASINI PROTESTO ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 15:30:01
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 15:55:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?