5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

DTP'ye molotoflu saldırı

DTP BELDE BİNASINA MOLOTOFLU SALDIRI DÜZENLENDİ

Şanlıurfa'da Demokratik Toplum Partisi (DTP) Karaköprü Belde binasına molotofkokteylli saldırı düzenlendi. Ölen veya yaralananın olmadığı saldırıda bina içersinde meydana gelen yangın küçük çaplı hasara yol açtı.

Edinilen bilgiye göre olay, Şanlıurfa'nın Karaköprü beldesinde gerçekleşti. Çankaya Mahallesi 201. Sokak üzerindeki Çankaya apartmanının bodrum katında bulunan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Karaköprü belde binasına saat 23.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından molotoflu saldırı düzenlendi. Pencere camı kırılarak atılan molotofkokteyli parti binasında yangına yol açtı. Yoldan geçen vatandaşlar parti binasından duman çıkması üzerine durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen Şanlıurfa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin müdahalesiyle yangın büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Bazı partililer ise olayın delillerinin bulunması için etrafta pet şişe aradı.

Masa, sandalye ve bir klimanın yandığı yangın, parti binasında maddi hasara yol açtı. Olay yeri inceleme ekipleri parti binasında parmak izi araştırması yaparken Jandarma, DTP Karaköprü beldesine düzenlenen saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

Bu arada olay yerine gelen DTP Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı Mithat Karadağ, olaya tepki gösterdi. Karadağ gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizim Şanlıurfa merkezde görkemli bir mitingimiz olmuştu. Tahminimce bizim bu görkemli mitingimizi provoke etmek isteyenler veya çekemeyen faşist kesimden bazı insanlar birilerinden destek alarak bundan 2 ay önce Yenişehir büromuzu, bugün de Karaköprü büromuzu ateşe vermişlerdir. Kırdıkları camın içerisinden içeriye benzin atmışlar. Şu anda bizim buradaki büromuz

yanmış durumda. Bu gibi şeylerle kesinlikle korkmayız. Biz hiçbir zaman geri adım atmayacağız. Çünkü biz ne provokatörlere meydan bırakırız ne de provokatörlerin çıkışına pabuç bırakırız. Biz hiçbir zaman eylemlerden yana olmadık. Şu anda mağdur durumdayız. Bütün halkımıza sesleniyoruz ve diyoruz ki, bu gibi provokasyonlara gelmesinler. Arkadaşlarımızı biz sağduyuya davet ediyoruz. Devlet yetkililerine bildirdik, buraya gelerek kontrollerini yaptılar" dedi.

İmralı da bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını protesto etmek amacıyla Demokratik Toplum Partisi tarafından Şanlıurfa'da düzenlenen miting öncesi Abide semtinden Karakoyun İş Merkezi önüne kadar yapılan yürüyüş düzenlenmişti. Atatürk Bulvarı üzerinde bir apartmanın 5. katında Türk bayrağı asılı Alperenler Ocağı şubesinin balkonunda bulunan bazı kişilerin bozkurt işareti yapmasına öfkelenen DTP'liler Alperenler Ocağı'nın bulunduğu binaya taşlı saldırı düzenlemişti. Saldırıda bazı iş

yerlerinin camları kırılmıştı.

DTP BELDE BİNASINA MOLOTOFLU SALDIRI DÜZENLENDİ
DTP BELDE BİNASINA MOLOTOFLU SALDIRI DÜZENLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2009 Pazar 09:58:02
Güncelleme :6 Aralık 2009 Pazar 10:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?