5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Dualı mezarlık ve cami açılışı

Şanlıurfa-Mardin Karayolu üzerinde Kepirli Köyü mevkiinde yaptırılan "Şanlıurfa Belediyesi Yeni Aile Mezarlığı, Cenaze Hizmetleri Binası ve Cami" düzenlenen törende dualar eşliğinde hizmete açıldı.

Yeni Aile Mezarlığı'nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Başkanı Fakıbaba, eski Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan döneminde temeli atılan Yeni Aile Mezarlığının ancak kendi dönemlerinde tamamlanabildiğini belirterek, hizmetin Şanlıurfa'ya kazandırılmasında emeği geçenlere minnettarlık duyduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Fakıbaba, konuşmasında Yeni Aile Mezarlığına defin işlemlerinin de başlatıldığını hatırlatarak, "Alo 188 Cenaze Hattı" aracılığıyla cenaze hizmetlerini en iyi şekilde yerine getireceklerini kaydetti.

Fakıbaba, "Yeni Aile Mezarlığımıza cenaze taşıma işlemlerini ücretsiz olarak gerçekleştireceğiz. Cenaze yakınlarını belediyemize ait servis araçları ile evlerinden alıp Yeni Mezarlığa götürüp tekrar evlerine bırakacağız. Cenaze sahiplerinin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Bu yüzden onlara ne kadar yardımcı olabilirsek o kadar mutlu oluruz. Satın aldığımız cenaze araçlarıyla birlikte araç parkımızı da güçlendirmiş bulunmaktayız. Defin sırasında kefeni ve yıkama işlemlerini de Belediyemiz ücretsiz olarak gerçekleştirebilecek" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Fakıbaba ve davetliler, Cenaze Hizmetleri Binasını gezdi. Bekleme salonu, abdesthane, morg ve gasilhane gibi hizmetlerin sunulacağı idare binası davetlilerin büyük beğenisini topladı. İdare binasının ardından tamamı hayırsever vatandaşların katkılarıyla yaptırılan 800 kişilik cami, okunan dualar eşliğinde hizmete açıldı. Açılışa katılanlar yeni camide 2 rekat namaz kılmayı da ihmal etmedi. Şanlıurfa Belediyesi tarafından davetlilere meyan şerbeti ikram edildi.

Tamamı hayırseverlerin katkılarıyla yapılan 800 kişilik camide emeği geçen Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu'na, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Polat ve Ömer Ersöz'e, Eczacı Salih Abamor'a, Mezarlıklar Birim Sorumlusu Halil Felhan ve personel Mehmet Emek'e Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından birer şükran plaketi sunuldu.

Törene, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yanı sıra belediye başkan yardımcıları, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Ömer Vehbi Hatipoğlu, Hüsamettin Korkutata, SP İl Başkanı Mehmet Kayacan, Şanlıurfa Eski Milletvekili M.Niyazi Yanmaz, ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, Sağlık İl Müdürü Hasan Demir, ŞUTSO Eski Başkanı İsmail Demirkol, belediye meclis üyeleri, belediye birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şanlıurfa-Mardin Karayolu 17 kilometresinde Kepirli Köyü mevkiinde 424 dönümlük alan içersinde inşa edilen Yeni Aile Mezarlığı'nda 54 Bin 500 yeni mezar, 800 kişilik camii, 16 kişilik morg, gasilhane, bekleme salonu ve geniş bir otopark bulunuyor.
Yapımına eski Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan zamanında başlanan ancak uzun bir süre tamamlanamayan Yeni Aile Mezarlığının inşası Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın gayretleri sonucunda hızlandırılmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 19:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?