5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Duble yol çalışmasına inceleme

Şanlıurfa-Viranşehir duble yol çalışmasını incelemek için Viranşehir Sivil Toplum Platformu (VİSTOP) Yönetim Kurulu yol çalışmasını yerinde inceledi.

Karayolları çalışması şantiyesine ziyaret eden VİSTOP Başkanı Halilullah Bağcı, Zahireciler Derneği Başkanı Celal Sancak, Engelliler Derneği Başkanı Şehmuz Belca, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Mehmet Şefik Çapa, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Viranşehir Temsilcisi Adnan Gezgin, Viranşehir Derneği Başkanı Murat Karadaş, Diyanet-Sen Viranşehir Temsilcisi Faruk Çetinkaplan çalışma hakkında bilgiler aldı. Karayolları Şefi Tahsin Yılmaz, yol çalışması hakkında VİSTOP yönetimine bilgiler

verdi. Yılmaz, duble yol çalışmasının yaklaşık 2011 yılında tamamlayacağını müjdesini vererek, "Şanlıurfa'ya yapılan bu yatırım Diyarbakır'da Karayolları Bölge Müdürlüğü olmasına rağmen, Diyarbakır'a yapılmamıştır. Bu bir nimettir, bunu iyi değerlendirmemiz lazım" dedi.

Karayolları Proje Müdürü Haydar Güngör ise yaklaşık 100 personel ve 30 iş araçları ile yol çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, yolu en kısa zamanda daha sağlıklı bir ulaşıma açacaklarını söyledi.

Ziyaretten oldukça memnun olan VİSTOP Başkanı Halilullah Bağcı, "Viranşehir- Şanlıurfa karayolu adeta kanayan yarımız haline gelmiş durumda. Birçok kez bu yolu gerek protestolarla gerekse basın açıklamalarımızla gündeme getirdik. Bizim amacımız bir an önce bu yolun yapılması, bir daha feci kazaların meydana gelmemesidir. Bu yüzden karayolları şantiyesine gelerek çalışmalarını gezip gördük, inceledik. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ettiğini gördük ve kısa süre içersinde biteceği müjdesini veriyoruz"

dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 10:00:05
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 10:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?