5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Düğün gibi uğurlama

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki asker uğurlama töreni, düğünleri aratmadı. Törende, askere kına yakıldı, havai fişekler atıldı.

Viranşehir ilçesinde kınalı kuzular davul-zurna ve havai fişek gösterileri ile uğrulanıyor. Davul-zurna eşliğinde eğlencelerin yapıldığı, helalliklerin alınıp, gizli bahşişlerin verildiği asker uğurlama geleneği Viranşehir halkı tarafından yaşatılmaya devam ediliyor. Viranşehir ilçesinde bir ilk yaşatılarak, havai fişek kullanıldı. 1989/2 tertiplerin asker ocağına çağırılmasının ardından kimi aile sessizce oğlunu vatani görevinin yapmak için asker ocağına yolcularken, kimi de evlerinin önünde çalgılar eşliğinde söylenen Türkçe-Kürtçe şarkılarla eğlendi.

Polat ailesinin büyük oğlu Oğuz Polat, arkadaşları ve sevenleriyle düğün havasında eğlendi. Halaylar ve türkülerle asker uğurlamasının yapıldığı Viranşehir ilçesinde yine bir ilk daha gerçekleştirildi. Polat ailesinin büyük oğlu, asker ocağına Trabzon bölgesine has kolbastı oyunu ile uğurlandı.

Oğuz Polat için düzenlenen düğün gibi uğurlama merasimi, gecenin ilerleyen saatlerinde kına havasına dönüştü. Asker adayının yengesi tarafından asker adayının eline kına yakıldı. Arkadaşlarını sürekli 'En büyük asker, bizim asker' sloganları atarken, asker adayı Oğuz Polat'ın oldukça heyecanlı olduğu gözlemlendi. Asker adayı Oğuz Polat, babası ve annesiyle ile birlikte karşılıklı yöresel oyun olarak bilinen çiftetelli oyunu oynadı.

Asker babası olmanın gurur verici olduğunu söyleyen baba Halil Polat, "İki oğlum var. İnşallah diğer oğlumu da bu şekilde düğün havasında askere göndereceğim Çok gururluyum. İnşallah vatana, millete hayırlı bir asker olur" dedi.

Anne Yüksel Polat ise, mutlu ve duygulu olduğunu dile getirerek, "Böyle bir duyguyu Allah herkese nasip etsin. Çok mutlu ve duyguluyum" şeklinde konuştu.
Askere gidecek olan Oğuz Polat da, "Yarın vatani görevimi İzmir Seferihisar'da yapmak için yola çıkacağım, gerçekten çok mutluyum. Ailem, arkadaşlarım, sevenlerim beni bu mutlu günümde yalnız bırakmadılar. Hepsine teşekkür ederim" diyerek duygularını aktardı.

Havai fişeklerin atıldığı düğün havasını aratmayan asker uğurlama gecesi gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 11:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 194.27.244.xxx Tarih : 27.05.2009 11:42:27

Hayırlısıyla gidin gelin inş.kazasız belasız...