7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Düğün'de dolarlar havada uçuştu

Şanlıurfa'da düzenlenen düğün töreninde bu kez mermiler yerine, dolarlar havada uçuştu. Takı töreninde izdiham yaşanmaması için sık sık anonslarla uyarı yapılırken, düğüne katılan CHP Şanlıurfa milletvekili Vedat Melik, düğünlerde silah sıkılmasını tasvip etmediğini belirterek, "Bu bir düğündür, şiddet gösterisi değil" dedi. 

Şanlıurfa'daki Şehitlik Çamlık Aile Çay Bahçesinde Dr. Süleyman Gök ile Eczacı Elgin Mavigök görkemli törenle dünya evine girdi. Yaklaşık 500 davetlinin katıldığı düğün töreninde, davetliler gelin ve damada takı takabilmek için adeta yarıştı. Takı töreninde aşırı yoğunluk yaşanınca izdiham olmaması için davetliler anons edilerek uyarıldı. Geline inci kolyeden, örme set takımına kadar bir çok ziynet eşyası ve para takıldı. Uzun bir süre ayakta kalan gelin ve damat yorulunca takı töreni bitti diye yerlerine oturdular ancak davetliler orada da takı takmaya devam etti. 

Şanlıurfa sıra gecesi ekibinin de yer aldığı düğünde, yerel sanatçılar beğenilen parçalarla davetlileri eğlendirdi. Gelin ve damadın dans ettiği ve oyun oynadığı sırada başlarından serpiştirilen dolarlar ve YTL'ler yerlerden toplanarak büyük bir çantanın içine dolduruldu. Düğünün sonlarına doğru getirilen 10 katlı düğün pastası ise gelin ve damat tarafından kesildi. 

Törene davetli olarak katılan CHP Şanlıurfa milletvekili Vedat Melik, düğünlerde silah atılmasına kendisinin kesinlikle karşı olduğunu belirterek, "Kesinlikle silaha karşıyım. Yalnızca düğünlerde değil, her zaman silaha karşıyım. Şanlıurfa'nın genel kültüründe düğünlerde silah atılmaz ama son yıllarda adet haline geldi doğru bulmuyorum. Bu bir düğündür, şiddet gösterisi değildir. Silah sonuçta şiddete yönelik bir gösteridir. Bunun tamamen ortadan kalkması lazım" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2006 Pazar 13:11:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?