5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Düğünlere çakma altın

Şanlıurfa'da, esnafın yurt dışından getirdikleri imitasyon takılar yok satıyor.
Çarşı esnafı, küresel mali krizden etkilenen aşiret düğünleri için yurt dışından altın kemer, gerdanlık, akıtma, kordon ve telkarinin imitasyonlarını getirdi.

İmitasyon takı setleri, krizden etkilenen aşiret düğün sahipleri ve düğünde altın takmak isteyen Güneydoğulu kadınların alternatif tercihi konumuna geçti. Adeta yok sattığı belirtilen imitasyon takılar özellikle Güneydoğulu kadınların ilgisini çekiyor. Krizden etkilenen kadınlar imitasyon setleri almayı tercih ediyor. Fiyatı 7 ile 10 lira arasında değişen imitasyon takılar, krizden etkilenen aşiretler için de çare olarak gösteriliyor.

Şanlıurfalı esnaf Ahmet Yonca, zengin aşiretlerin bile krizden etkilendiklerini belirterek, "Bu kriz hepimizi vurdu. Tasımız çanağımız ne varsa aldı. Afet gibi bir şey. Satışlar neredeyse yok. Biz de sahte altınları getirip satıyoruz. İlk başta ilgi yoktu. Ama şimdi yok satıyor. Kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Gelip alıyorlar, düğünlerde gösteriş olsun diye takıyorlar. Bizim de biraz satışımız oluyor" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 12:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bay_yerli IP: 85.97.68.xxx Tarih : 27.07.2009 19:02:09

tööbe tööbe ithal takıyı ilk defa duyuyorum yahu takı türkiyede üretilmiyor mu da ithal ediliyor yazık yazık milletimizin yıkılmasına sebep olucak ithal mallar kaldırılsın da yerlisi üretilsin ya olurmu böyle şey