30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Durgun suda heyecanlı hazırlık

Harran Üniversitesi Durgun Su Spor Kulübü takımı, Akdeniz Oyunları ve Ağustos ayında yapılacak Türkiye Şampiyonası’na hazırlıklarını 30 metre genişliğinde, 18 metre derinliğindeki dev su kanallarında yapıyor.

Harran Üniversitesi bünyesinde 2002 yılında 15 sporcuyla kurulan Durgun Su Sporları Kulübü, kısa sürede önemli başarılara imza attı. Sporcuları milli takım seviyesine yükselen kulüp, geçen yıl yapılan Türkiye Şampiyonası’nda ikinci oldu.

Halen 2’si bayan 10 sporcuyla faaliyetini sürdüren Durgun Su Sporları Kulübü, şampiyona hazırlıklarını dev su kanallarında yapıyor. Sulama sezonu başlamadan önce üniversitenin tahsis ettiği araçlarla Atatürk Barajı’na kadar giden sporcular, kanallara su bırakılmasından sonra Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünden geçen dev su kanalını tercih etmeye başladılar.
Harran Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Hüseyin Tosun nezaretinde çalışan sporcular, Ağustos ayında yapılacak Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyorlar. Kanolarıyla su kanalına gelen öğrenciler, önce ısınma hareketleri yapıyorlar. Bir süre sonra kanolarıyla su kanalına giren öğrenciler, çalışmalarını burada sürdürüyorlar.

Beden Eğitimi bölümü öğretim üyesi Hüseyin Tosun, kısa bir süre sonra yapılacak Akdeniz Oyunları ve Ağustos ayındaki Türkiye Şampiyonası’na hazırlandıklarını söyledi. Akdeniz Oyunları’na gidecek milli takıma Harran Üniversitesi’nden 3 sporcu alındığını belirten Hüseyin Tosun, "Hedefimiz hem Akdeniz Oyunları’nda başarı sağlamak, hem de geçen yıl ikinci olduğumuz Türkiye şampiyonasında bu yıl birinci olmak" dedi.

Takım olarak hazırlıklarını önceden Atatürk Baraj gölünde yaptıklarını, sulama başlamasından sonra kanallarda çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Hüseyin Tosun, bütün imkanları kullanarak çalışmaları sürdürdüklerini açıkladı.
Harran Üniversitesi Durgun Su Spor Kulübünün bayan sporcusu Lütfiye Yıldırım, 1.5 yıl önce başladığı sporda hedefinin başarılı olmak ve milli takıma seçilmek olduğunu söyledi.
Çok zor şartlar altında çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan milli sporcu Osman Demir ise "Burada büyük illerdeki gibi imkanlar yok. Ancak biz bu imkanları en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz" dedi. Osman Demir, geçtiğimiz yıl Türkiye’yi temsil için Romanya’ya gittiğini, bu yıl ise Polonya’da yapılan yarışmalarda ilk kez bir Türk sporcu olarak finale çıktığını vurguladı. Demir, bir ay sonra yapılacak Akdeniz Oyunları için milli takıma seçildiğini burada da başarılı olmaya çalışacağını da ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 13:31:05
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 13:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?