5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Duyarlı öğrenciler yüz güldürdü

Tevhide Hatun Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri kendi aralarında toplamış oldukları bir miktar para ve gıda malzemesiyle Kartal ailesinin yüzünü güldürdü.

Okul öğretmenleri ve öğrencileri sosyal yardımlaşma bilincini artırmak ve yardımlaşma olgusunu pekiştirmek amacıyla, kendi aralarında yoksul ve muhtaç bir aileye yardım etmenin insani bir görev olduğunu yaşayarak anlamanın gösterilmesi adına yaptıklarını söylediler.

Öğrenciler, "Çevremizde o kadar fakir ve yoksul insanlar var ki, farkında değiliz. Evlerimizde her çeşit yemek yiyoruz ama onlar bir çeşidini bile bazen buluyor bazen de bulamıyorlar. Biz Allah'ımıza şükretmeden yaşıyoruz.Onun için Öğretmenlerimizle beraber Kimse Yok Mu Derneği Şanlıurfa Şubesinin de katkılarıyla bize göstermiş oldukları bir aileye yardım ettik. Çok güzel bir duyguydu.Yardım ettiğimiz aile kira parasını veremediği için oturdukları evden atılmak üzereymiş. Kira parasını Dernek karşılamış. Biz de arkadaşlarla toplamış olduğumuz gıda ve bir miktar parayla yardım ettik. İnşallah faydamız olmuştur" dediler.

Öğrenciler daha sonra dernek gönüllüleriyle birlikte verilen adrese giderek yardımları Kartal ailesine ulaştırdılar. Yardımı alan anne Gülcan Kartal, "Kocam beni iki yıldır terk etmiş, nerde olduğunu bilmiyorum. Üç çocuğumla birlikte yaşam mücadelesi veriyorum.Tam ümidim kesilmişken önce Kimse Yok Mu Derneği imdadıma yetişti. Allah onlardan razı olsun. Kiramı karşıladılar, eşya verdiler daha sonra Tevhide Hatun Lisesi öğrenciler yardım ettiler. Allah onlardan da razı olsun. Hiç bir şeyim yoktu. Yardım eden herkese teşekkür ederim" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 14:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?