3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

E-belediyecilik dönemi

ŞANLIURFA BELEDİYESİ'NDEN E-BELEDİYECİLİK HİZMETİ

Şanlıurfa Belediyesi, "e-belediyecilik" kapsamında internetten kredi kartı numarasıyla başta su borcu olmak üzere diğer vergi borçlarını ödeyebilme hizmetini vatandaşlara sunuyor.

Belediyeye gelerek vezne önlerinde sıra bekleme geleneğine son veren Kent Bilgi Sistemi sayesinde Şanlıurfalı mükellefler, dünyanın neresinde olursa olsunlar Belediyeye olan borçlarını artık internet ortamında www.sanliurfa.bel.tr adresini de tıklayarak ödeyebilecekler.

"On-line Hizmeti"ni nasıl kullanacakları konusunda vatandaşları bilgilendiren Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, uygulamanın çok basit bir o kadar da güvenilir olduğunu söyledi. Bilgisayar ortamında ödeme aşamalarını birer birer anlatan Bilgisayar Mühendisi Yetkin, ŞUKBİS projesinin Türkiye'ye örnek teşkil eden bir proje olduğunun da kaydetti. İbrahim Güllüoğlu, 2 yıldan bu yana yürütülen ŞUKBİS (Kent Bilgi Sistemi) e-belediyecilik alanında internetten kredi kartı numarasıyla borç ödeme, önceki tahsilat bilgilerine bakma ve vergi tahakkuklarını görme gibi işlemlerin de rahatlıkla yapılabileceğini belirterek, "ŞUKBİS Projesiyle vatandaşlarımıza belediyemizin resmi internet sitesinden online olarak 7 gün 24 saat su borcu ve vergi borçlarını kredi kartı numarasıyla ödeme ve diğer belediye hizmetleri konularında bilgi alma imkanı sağladık. Vatandaşlarımızın su borcunu ödemeleri için sitemize kayıt bile yaptırmalarına gerek yok. Bu işlem kayıt yapmaksızın gerçekleştirilebilir. Sadece vergi borçları için hukuki nedenlerden dolayı sisteme kayıt olma zorunluluğu var. Ancak bu kayıt işlemi çok basit birkaç adımda tamamlanabiliyor. Halkımız e-belediye uygulamasına kaydolarak pek çok işlemi belediyemize gelmeden evlerinden, iş yerlerinden rahatlıkla yapabilirler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 11:59:02
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 13:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?