4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Ece ailesinin buruk sevinci

ECE AİLESİNİN BURUK ÇOCUK SEVİNCİ

Şanlıurfa'da geçtiğimiz yıl henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı 3 çocuğu olan Sait, Hedel ve İzzet isimli çocuklarını toprağa veren Ece ailesi, aradan geçen bir yılın ardından yeni doğan erkek bebekle tekrar hayata bağlandı.

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında öksürük, ateş ve kusma gibi şikayetleri bulunan ilköğretim birinci sınıf öğrencisi Hedal ve anasınıfı öğrencisi Sait Ece'yi özel bir hastaneye götüren baba Abdulrezzak Ece, hastanede serum takılan çocuklarına, doktor tarafından ilaç yazılarak evlerine gönderilmişti. Evde ilaçları içirilen çocuklar, odalarındaki yataklarında sabaha karşı iki kardeş hayatını kaybetmişti. Ailenin geride kalan tek çocukları 1 yaşındaki İzzet ise ertesi günün gece geç saatlerinde aniden

ateşlenmişti. İzzet, babası tarafından Şanlıurfa Çocuk Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Burada tedavisine başlanılan minik İzzet, daha sonra yoğun bakıma alınmıştı. Küçük çocuk, sabah saatlerinde yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Aradan geçen bir yılın ardından Ece ailesi dünyaya gelen erkek bebek ile buruk bir sevinç yaşadı. Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde dünyaya gelen 50 cm boyudaki 3 kilo 600 gram ağırlığındaki erkek bebek, baba Abdulrezzak Ece'yi gözyaşlarına boğdu.

Ece ailesi, ölen 3 çocuğunun ardından dünyaya gelen ve adını ölen çocuklarından Sait'in ismini koyarak acılarını dindirmeye çalışıyor. Dünya'ya gözlerini açan Sait bebek, ilk gözlerini açarak annesi ve babasının ağlayışlarına şahit oldu. Yeni doğan bebeğini kucağına alan ve gözyaşlarına hakim olamayan baba Abdülrezzak Ece ve anne Zeliha Ece, duygu dolu anlar yaşadı. Yeni doğan bebeğinin ölen 3 çocuğunun acısını dindirmesine vesile olacağını belirten baba Abdulrezzak Ece, "Şuanda acılarım, duygularım hepsi

bir birine karıştı. 3 çocuğumun ölümünden sonra, Allah onları üzüntüsünü unutturacak bir evlat verdi bize. Ben bize 9 ay boyunca yardım eden doktorumuza da çok teşekkür ediyorum. Yeni doğan bebeğimize ölen abisinin ismini koydum, Çünkü Sait abisine çok benziyor" dedi.

Ölen 3 çocuğunun ardından 4'ncü bebeğini kucağına alan anne Zeliha Ece ise, "Çok mutluyum" diye konuştu.

ECE AİLESİNİN BURUK ÇOCUK SEVİNCİ
ECE AİLESİNİN BURUK ÇOCUK SEVİNCİ
ECE AİLESİNİN BURUK ÇOCUK SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 11:52:03
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 15:56:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?