5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ece ailesinin evlat dramı

ECE AİLESİNİN EVLAT DRAMI

Şanlıurfa'da Ece ailesi iki gün önce yataklarında ölü bulunan iki çocuğunun acısını yaşarken, üçüncü çocuğu olan 1 yaşındaki İzzet de hayatını kaybetti.

İnşaat malzemeleri satışı yapan Abdülrezzak Ece, 3 gün önce öksürük, ateş ve kusma gibi şikayetleri bulunan çocukları ilköğretim birinci sınıf öğrencisi Hedal ve anasınıfı öğrencisi Sait Ece'yi özel bir hastaneye götürdü. Hastanede serum takılan çocuklar, doktor tarafından ilaç yazılarak evlerine gönderildi. İlaçları alan Abdülrezzak Ece, çocuklarıyla birlikte eve döndü. Evde ilaçları içirilen çocuklar, odalarındaki yataklarına yatırıldı. Sabaha karşı iki kardeş hayatını kaybetti. İki çocuk daha sonra

hastanede yapılan otopsinin ardından toprağa verildi.

Ailenin geride kalan tek çocukları 1 yaşındaki İzzet ise dün gece geç saatlerde aniden ateşlendi. Baba Abdülrezzak tarafından Şanlıurfa Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavisine başlanılan minik İzzet, daha sonra yoğun bakıma alındı. Küçük çocuk, sabah saatlerinde yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Minik İzzet'in cenazesi, otopsi yapılmak üzere ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

2 günde üç çocuğunu kaybeden acılı baba Abdülrezzak Ece, "Yüce Allah'ımdan Hz. Eyyüp'ün sabrından vermesini diliyorum. Başka bir şey diyemiyorum. İki çocuğum vefat ettikten sonra İzzet bacanağım tarafından hastaneye getirildi. Daha sonra da yoğun bakıma alındı. Bize hiçbir bilgi verilmedi. Doktorla defalarca görüştüm ve kalp atışlarının yüksek olduğunu söylediler. Diğer iki çocuğumuz öldüğünde ben ve anneleri bağırdık çağırdık. Yetkili bir Allah'tır; O da insanlarla muhatap olmaz" dedi.

Öte yandan ailenin tek çocuğu İzzet'in de hayatını kaybetmesi ile ikinci bir evlat acısı çeken anne Zeliha Ece de, sabah saatlerinde aniden rahatsızlandı. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan acılı anne, yoğun bakıma alındı. Doktorların konu ile ilgili kesin birşey söylemediği şüpheli ölümlerin laboratuara gönderilen örneklerden gelecek kesin sonuçlarla belirleneceği bildirildi.

Ece ailesinde yaşanan ve sebepleri saptanamayan ani ölümler, akıllara domuz gribi şüphesini getirdi. 2 gün önce ölen Hedal ile Sait kardeşlerin domuz gribi şüphesiyle kan ve vücutlarından alınan doku örneklerinin sonuçları Adana'dan beklenirken, küçük İzzet'ten de alınan örnekler test için Adana'ya gönderildi. 3 kardeşin kesin ölüm nedeni, alınan örneklerin gönderildiği Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak incelemenin ardından belli olacak.

ECE AİLESİNİN EVLAT DRAMI
ECE AİLESİNİN EVLAT DRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 14:44:03
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 21:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?