7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Eczacılardan boykot hazırlığı

Şanlıurfa'da, memura ve yeşil kartlıya verdikleri ilaçların parasını devletten zamanında tahsil edemeyen eczacılar, yaşadıkları ödenek sıkıntısından dolayı hükümeti boykot etmeye hazırlanıyor. 

Şanlıurfa Eczacılar Odası Başkanı Mahmut Dolap, ilaç depolarına ilaç karşılığında yazdıkları çekleri ödeyemedikleri için bankalarda faiz kıskacına girdiklerini söyledi. Dolap, "İlaç depolarından ilaçlarımızı 15-30 günlük sürelerle alıyoruz. İlaçlar karşılığında depolara çek yazıp veriyoruz. Hükümetimiz, Türk Eczacılar Birliği ile yaptığı sözleşmede, memur ve yeşil kartlıya verilen ilaçların, 18 iş gününde geri ödeneceğini belirtiyor. Biz bu maddeyi hatırlatarak, ödemelerin zamanında yapılmasını talep ediyoruz. Hükümetimiz, Şanlıurfalı eczacıların maliyeden tahsil edecekleri paraların süresini oldukça uzatıyor. Halen 100-150 iş gününü aşan ödemelerimiz yapılmadı. Eczane sahipleri olarak, bu yüzden hükümetimizi boykot etmeye hazırlanıyoruz" dedi. 

İlaç depolarına olan borçlarını ödeyemedikleri için bankların faiz kıskacına alındıklarını, artık ilaçları depodan temin etme konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Dolap, "Hükümetten alacaklarımızı zamanında tahsil edemediğimizden dolayı depolara yazılan çeklerimizi ödemedik. Zamanında ödeme yapamadığımız için çeklerimizin hem vade farkını, hem de gecikme zamlarını ödemek zorunda bırakıldık. Bankaların ve ilaç depolarının gözünde 'müflis tüccar' durumuna düşürüldük. Artık kimseye güvenimiz kalmadı. Bizler resmi sözleşmeye binaen devlet memurlarına ve yeşil kartlılara ilaç vermek istemiyoruz. Hükümeti bu tutumdan dolayı boykot etmeye hazırlanıyoruz. Bundan böyle biz eczacılar olarak memurlara ve yeşil kartlılara ilaç vermeyeceğiz. Memurlar ilaç alırken bize paramızı versinler, gitsin paralarını devletten alsınlar" diye konuştu. 

Şanlıurfa Eczacılar Odası Genel Sekreteri Sinan Satış ise "Eczacılar Odası olarak, hükümetin geri ödeme olarak bize öngördüğü süre 18 iş günü. Ancak alacaklarımızı yaklaşık 5 ay geçmesine rağmen tahsil edemiyoruz. Eğer bize ödemeleri böyle geç yapacaklarsa, imzaladıkları sözleşmede 18 iş günü kelimesini çıkarsınlar. Burada eczacıları çok zor duruma düşürüyorlar. İlaçlarımızı zararına satmaya başladık. İlaç depolarına ilaçların karşılığını en geç 10 gün içersinde ödüyoruz. Ancak parayı 5-6 ay sonra alabiliyoruz. Türk Eczacılar Birliği'ni kağıt üzerinde eczacıları zor durumda bırakan bu sözleşmeye imza attığı için kınıyoruz. Eczacılar iflasın eşiğine gelmiştir" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2006 Cumartesi 12:53:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?