5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Eğitim gönüllüleri Şanlıurfa'da

Uluslararası İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şanlıurfa Temsilciliği'nin organizasyonu ile gerçekleşen Türkiye'de yüksek öğrenim gören 26 ülkeden 45 kız öğrencinin katıldığı geziye, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği ev sahipliği yaptı.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kara gözetiminde karayoluyla Şanlıurfa'ya gelen grup, İHH Şanlıurfa İl Temsilcisi Ahmet Kıntaş, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkan Yardımcısı M. Talat Akay, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ekinci, İl İkinci Başkanı Cuma Ağaç ve bazı İHH gönüllülerince karşılandı. Kelaynak Üretme Çiftliği'ni gezen öğrenciler, burada Kelaynak kuşları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Birecik Barajı inşasıyla sular altında kalan Halfeti'yi, ardından Atatürk Barajı'nı görme fırsatı bulan grup, Şanlıurfa merkeze geldi.

Önce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Bahçesi'ni, Ulucami, tarihi çarşıları, Balıklıgöl ve Dergah'ı ziyaret eden öğrenciler, akşam yemeğini Şanlıurfa Gazeteciler Birliği'nin binasında yediler. Burada Şanlıurfa'nın kültürü, sosyal yaşamı, tarihi ve günümüz özellikleri hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler, Balıklıgöl'ü gezerek, Eyyüp Peygamber makamı ve Harran'a düzenlenen geziye katıldılar. Harran Kültür Evi'nde Mustafa Şaz'ın verdiği yemeğe katılan grup, tarihi yerleri gezdikten sonra Göbeklitepe'ye geçti.

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, dünya çapında insanlığa faydalı hizmetlerde bulunan İHH'nın, Türkiye'de öğrenim gören farklı ülkelerden gelmiş 45 öğrenciyi Şanlıurfa'ya getirmesinin, Şanlıurfa adına önemli bulduklarını dile getirerek, "Urfa'nın 26 ülkeden gelen turizm gönüllüsü bu öğrencilere tanıtılmasında biz de Şanlıurfa Gazeteciler Birliği olarak elimizden gelen katkıyı sunmaya çalıştık. 2 günlük gezileri sonrasında şehrimizden memnun ayrılmışlarsa ne mutlu bize" dedi.

Buna benzer organizasyonlara her zaman destek vereceklerini belirten Polat, henüz düzenleme çalışmaları devam eden faaliyet merkezinin, tam anlamıyla hizmete girmeden önce bile bu tür faaliyetlere katkı sunacak durumda olmasının, gelecek açısından ümit verdiğini söyledi.

Şanlıurfa'ya düzenlenen gezi hakkında bilgi veren İHH Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kara ise, İHH'nın dünyanın çeşitli ülkelerinde yardım faaliyetlerinde bulunduğunu belirterek, "Bu yardım bazen gıda maddesi, bazen sağlık hizmeti bazen kuyu kazılarak içme suyu sağlanması gibi çalışmalardan oluşuyor.

Bugün, düzenlediğimiz geziye katılan arkadaşlar bir vesileyle, İHH ile tanışıp, ülkeleriyle Türkiye arasında bir köprü görevi görüyorlar. Düzenlediğimiz geziye katılan 26 farklı ülkeye mensup 45 kız öğrenci, İHH'nin desteğiyle böyle bir kültürel geziye katıldılar. Amacımız, farklı ülkelerden gelen bu insanların, sadece eğitim gördükleri şehrin dar çerçevesinden çıkıp, ülkemizin başka güzellikleri ile tanışmaları, buradaki kültür, yaşam biçimi ve tarihi zenginliğe tanıklık etmeleridir. İstanbul'da çeşitli üniversitelerin önemli fakültelerinde eğitim gören bu insanlar, birkaç yıl sonra ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin birer gönüllü kültür elçisi olacaklar. Böyle bir amaca hizmet ederken, vakıf çalışmalarımızda bizlere her türlü maddi manevi desteğini esirgemeyen il temsilcilerimize, İHH gönüllülerine ve Şanlıurfa halkına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 16:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?