3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Eğitim-Sen'den 23 Nisan açıklaması

EĞİTİM-SEN'DEN 23 NİSAN AÇIKLAMASI

Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Sekreteri Halit Şahin, 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Sekreteri Şahin, 23 Nisan'da sadece göstermelik kutlamalar yapılmaması gerektiğini, çocukların yaşadığı sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini söyledi.

Şahin, "Bu yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 90. yılı kutlanıyor. Türkiye, dünyanın tek çocuk bayramını kutlamakla övünedursun, dünyada ve Türkiye'de çocukların yaşadığı sorunlar, karşı karşıya kaldığı tehlikeler her geçen gün artmaktadır. 23 Nisan günlerinde koltukların sembolik çocuklara devredilmesi, her yıl birbirinin aynı olan nutuklar eşliğinde rutin kutlamalar yapılmaktadır. Ancak yapılan tüm gösterişli kutlamalara karşın, çocukların yaşadığı sorunlar her geçen gün katlanarak artmaktadır. Bugünkü Türkiye tablosunun çocuklarımıza vaat ettiği gelecek tehlikeli ve karanlıktır. Siyasi iktidar çocuklarımıza, sosyal devletin tümüyle ortadan kalktığı, eğitimin, sağlığın özelleştirildiği, toplumun büyük çoğunluğunun açlık sınırının altında yaşadığı bir gelecek vaat etmektedir. Siyasi iktidarlar çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlamak için gerekli düzenlemeleri yapmak yerine, uyguladıkları yoksulluk politikaları nedeniyle her yıl binlerce çocuğu eğitimden kopararak, çalışmak zorunda bırakmaktadır. Çocuk işçiliğinin her geçen yıl artması, eğitim alması gereken binlerce çocuğun eğitimin dışına zorla itilmesinin hiçbir insani açıklaması yoktur.

Okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretimde milyonlarca çocuk ve gencimiz, çağ nüfusu içinde olmasına rağmen eğitim hakkından yoksundur. Türkiye'de çocuk işgücü sürekli artmakta, eğitim çağındaki çocuklarımız okumak yerine tarlada, sanayi sitelerinde son derece sağlıksız ve ilkel koşullarda çalışmaya zorlanmaktadır. Türkiye, dünyada çocuklara bayram hediye eden tek ülke olmakla övünebilir. Ancak çocukların yaşadıkları sorunlara çözüm üretmeden, onlara sağlıklı bir gelecek hazırlamak için gerekli olan somut adımları atmadan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın gerçek bir bayram olarak kutlanabilmesi mümkün değildir. Tüm çocukların eğitim ve sağlık hakkından eşit koşullarda yararlandığı, çocukluğunu çocukken yaşadığı; barış, kardeşlik ve dayanışma duygularıyla güvenli bir ortamda yetişip, gelecek kaygısı duymayacağı bir ortam yaratıldığında 23 Nisan gerçek anlamına uygun olarak kutlanabilecektir. Eğitim Sen Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu olarak, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, çocuklarımızın ve öğrencilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 14:33:01
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 14:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?