5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Eğitim-Sen'den ek ders tepkisi

EĞİTİM-SEN'DEN EK DERS ÜCRETİ TEPKİSİ

Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Sıtkı Dehşet, öğretmen ile öğrencilerin sevk ve idaresinde sorumluluk taşıyan Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı kurumlarda çeşitli sorunların yaşandığını söyledi.

Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Sıtkı Dehşet, Şube binasında yaptığı basın açıklamasında, böylesine devasa bir kurum olan Milli Eğitim Müdürlüğü'nde hiç sorun yaşanmayacağı anlamının çıkarılmaması gerektiğini belirtti.

Dehşet, "Bizlerin asıl üzerinde durduğu nokta sorun ve sıkıntıların yaşanmaması değil, yaşanan bu sorunların çözümsüzlüğe itilerek tekrarlanmasına müsaade edilmesidir. Yetkililerin sorun ve sıkıntılara zamanında müdahale etmeyerek, seyirci kalması ve inisiyatifi okul müdürlerine bırakması farklı uygulamalara neden olmaktadır. Bu durum okullarımızdaki çalışma barışını zedelemekte ve okul idareleriyle öğretmenlerimizi karşı karşıya getirmektedir. Şanlıurfa Eğitim-Sen Şubesi olarak çeşitli konularda belirlediğimiz sorunlar vardır. Seminer döneminde kimi okullarımızda rehber öğretmenlere 18 saat, kimi okullarımız ise 15 saat üzerinden ek ders yapmıştır. Milli Eğitim Bakanlığının 2009/65 nolu genelgesi doğrultusunda ana sınıfı, anaokulu ve birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin bir hafta önce eğitim öğretime hazırlanması talimatı verilmiştir. Kimi okul idarecilerimiz, öğretmenlerin maaş karşılığını doldurmadıkları gerekçesiyle birinci sınıf öğretmenlerine ek ders ücreti ödenmemiştir. Birçok okul idaresi ise ek ders ücretini ödemişlerdir. 24-25 Eylül bayram dönüşü yine bazı okul idareleri tüm öğretmenlere ek ders ödemesi yapmışken bazı idareler ise yine maaş karşılığı gerekçesiyle ek ders ödemesi yapmamışlardır. 30 Ekim'de grip salgını nedeniyle Türkiye genelinde okullar tatil edildi" dedi.

Başkan Sıtkı Dehşet, bazı okul idarelerinin 3 saat, bazı okulların ise 7 saat ek ders kesintisi yaptıklarını ifade ederek, "Birkaç okulda ise ek ders kesintisi hiç yapılmamıştır. Yine Milli Eğitim Bakanlığı'nın ek ders ücreti konulu 2009/82018 sayılı genelgesi gereğince 10.05.2008 tarihinden 18.06.2009 tarihine kadar geriye dönük kesilen ek derslerin ödenmesi gerektiği belirtilmiş olmasına rağmen şuana kadar herhangi bir ödeme yapılmış değildir. Bu ödemelerin ivedilikle yapılması için gerekli çalışmanın yapılması, ek derslerimizin zamanında ödenmesinde uzun yıllardan beridir devam eden sıkıntı, bu sıkıntıdan kaynaklı yaşanan mağduriyet devam etmektedir. Kimi aylarda ödemeler ayın 10'nu bulabilmektedir. Bu sorunun eğitim emekçilerini mağdur etmeyecek şekilde bir an önce çözülmesi, tedavi yoluklarımız zamanında ödenmemesi eğitim emekçilerini maddi açıdan sıkıntıya sokmaktadır. Kimi ilçelerimiz 2 yıla aşkındır tedavi yolluklarını alamamaktadırlar. Viranşehir'i bu duruma örnek olarak verebiliriz. Yaklaşık 7 aydır il merkezinde de tedavi yolukları ödenmemektedir. Domuz gribi nedeniyle en çok kaybın yaşandığı illerin başında Şanlıurfa gelmektedir. Ölümlere yol açan domuz gribine yönelik gerekli tedbirlerin alınması hususunda okul müdürlüklerine talimat vermekle yetinmiştir" diye konuştu.

Okullarda gerekli dezenfeksiyon çalışmalarının yapılıp yapılmadığı takip ettiklerini kaydeden Dehşet, "Bu durum ileride daha fazla can kaybına sebebiyet verebilir. Bunun için bir an önce Milli Eğitim Müdürlüğüyle, Sağlık İl Müdürlüğü'nün koordineli bir çalışma yürütmeleri elzem bir ihtiyaçtır. Dile getirdiğimiz uygulamalarda da görüleceği gibi özellikle ek ders ücretlerinin ödenmesine ilişkin esas ve usuller ile ilgili yönetmeliğinin, genelgelerinin her okulumuzda farklı yorumlanması sonucunda yaşanan sorunlara Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uygulamada birlik sağlanması için gerekli müdahaleleri zamanında yapmalıdır. Bugüne kadar bu farklı uygulamalardan dolayı okullarımızda okul idareleriyle öğretmenlerimiz karşı karşıya gelmiş ve ekonomik olarak eğitim emekçileri mağdur olmuştur" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 14:11:04
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 17:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?