2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Eğitim-Sen'den meşaleli eylem

Eğitim-Sen Şanlıurfa Temsilcisi Mehmet Kutlu Eğitim-Sen’in kapatılmasıyla ilgili yarın yapılacak duruşma öncesi yaptığı basın açıklamasında,"12 Mart 1971 askeri darbesi Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS), 12 Eylül 1980 darbesi ise TÖB-DER’i kapatmıştır.

Şimdi 25 yıl sonra demokratikleşme adımları atıldığı belirtilen Türkiye’de en büyük emek örgütü olan Eğitim-Sen kapatılmak istenmektedir. Eğitim-Sen’in kapatılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Eğitim-Sen’in kapatılmasıyla ilgili yarın yapılacak duruşma öncesi, Eğitim-Sen’e bağlı üyeler Şanılurfa’da eylem yaptı. Meşalelerle yürüyen üyeler, ’Eğitim-Sen Kapatılamaz’ pankartları açarak, Türkçe ve Kürtçe sloganlar attılar. H. Ali Şelli Parkı’ndan Sarayönü Caddesi’ne kadar yürümek isteyen Eğitim-Sen üyeleri, güvenlik güçleri ile yapılan görüşme sonrası Karakoyun İş Merkezi önüne geldiler.

Burada bulunan AK Parti binası önünde bir açıklama yapan Eğitim-Sen Şanılurfa temsilcisi Mehmet Kutlu, 200 bin üyesi ile birlikte Türkiye’nin en örgütlü kamu çalışanları sendikası olan Eğitim-Sen’in kapatılamayacağını ileri sürerek, "Eğitim-Sen’e Haziran 2004’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, tüzüğünde anadilde eğitim görme hakkını ve yurttaşların kendi kültürlerini geliştirebilme haklarını savunması nedeniyle kapatılma istemiyle dava açılmış. Eğitim-Sen’i kapatmak istiyorlar. 100 yıllık eğitim emekçileri mücadelesini kimse engelleyemeyecek" diye konuştu.

Eğitim-Sen üyeleri daha sonra Şanlıurfa il binasına giderek kapıda nöbet tuttular. Bir grup sendika üyesi ise Eğitim-Sen Şanlıurfa Temsilciliği’nde sıra gecesi düzenleyerek, sendikalarının kapatılma davasını protesto etti. Türkçe ve Kürtçe türkülerin okunduğu sıra gecesi, geç saatlere kadar sürdü.

ŞANLIURFA (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 09:18:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?