5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Eğitim-Sen'den promosyon protestosu

Eğitim-Sen Şanlıurfa Şubesi üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ihalelerde alınan promosyon ücretlerine el konulduğunu öne sürerek, promosyon ücretlerinin eğitim emekçilerine verilmemesini protesto etti.
Karakoyun İş Merkezi'nde toplanan Eğitim-Sen Şanlıurfa Şubesi üyeleri basın açıklaması yaptı. Polisin yoğun güvenlik önlemeleri aldığı basın açıklaması için toplanan eğitimciler, promosyon ücretlerinin kendilerine verilmesi talebinde bulundu. Grup adına üyeleri adına açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Sıtkı Dehşet, 2005 yılında bu yana çıkarılan başbakanlık genelgesi ile kamu emekçilerinin maaş ve çeşitli adlar altında alacakları ödentilerle ilgili bankalarla promosyon adı altında anlaşma yapma yetkisini, illerdeki yetkili kurumlara verildiğini öne sürerek, ''Bu doğrultuda kente Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından önceki yıllarda ihaleler yapıldığını fakat bu promosyon ücretlerinin tamamına İl Milli Eğitim Müdürlüğünce eğitim emekçilerine dağıtılmaksızın el konulmuştur.

Başbakanlık genelgesinde, '’Bankalarla yapılan promosyon sözleşmelerinde elde edilen gelirin, tamamını personele dağıtılması genel ilke olarak benimsenmekle birlikte. Toplam miktarın üçte birini geçmemek üzere, komisyonca belirlenecek tutar, birim personel ihtiyacı doğrultusunda kullanılmak üzere ayrılabilecektir' ibaresine yer verilmiştir. 28 Kasım'da komisyon haberi olmadan ihale yapılmıştır. İhale sonucunda Milli Eğitim Müdürü ile ilgili bankayla ikili görüşmeler yapılmış ve komisyonun bu ihaleye taraf olması istenmiştir. Eğitim-Sen olarak bu ihale şeffaf olmadığı için taraf olmadık'' ifadelerini kullandı.


Dehşet, söz konusu ihalenin iptali için İdare Mahkemesi'ne başvuracaklarını dile getirerek, promosyon ücretlerinin eğitim emekçilerine verilmesi gerektiğini söyledi.
Alkışlarla tepkilerini dile getiren eğitimciler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 17:04:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?