5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Eğitim-sen'den usta öğreticilere destek

EĞİTİM-SEN'DEN USTA ÖĞRETİCİLERE DESTEK

Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Sıtkı Dehşet, usta öğreticilerin mağdur olduğunu ve bu mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Sıtkı Dehşet yaptığı açıklamada, Eğitim-Sen olarak yıllardan beridir atanması yapılmayan 4 yıllık okul öncesi bölümü mezunu olan binlerce meslektaşlarının atanmalarını sağladıklarını belirterek, "Bunun üzerine kamuoyuna yansıyan boyutuyla çocuk gelişim bölümü, lise mezunlarını mağdur ettiğimize yönelik haksız eleştirilere maruz kalmaktayız. Bugünde bu bölüm mezunu olan arkadaşlar sendikamızı ziyaret ederek serzenişte bulunmuşlardır. Eğitim-Sen'in kesinlikle hiçbir emekçinin mağdur edilmesinde

işsiz bırakılmasına önayak olmadığı gibi her zaman biz uygulamaların karşısında mücadele yürütmüştür. Arkadaşlarımızı daha önceleri çok düşük ücrete ve güvencesiz çalıştırmaktaydılar. Önerimiz bu arkadaşlarımızın anasınıflarında yardımcı hizmet statüsüyle iş güvenceli ve yaşanılabilir bir ücretle atamalarının yapılmasıdır. Sendikamız bu arkadaşlarımızın yanındadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2009 Pazar 10:34:02
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 09:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?